BERCHELT VANN PÅ TKO, DITO NAVARRETE; HURD BESEGRAD!

maj 12, 2019
boXning

Den urstarke WBC-VM-kungen i lätt lättvikt/super feather Miguel ”El Alacran” Berchelt (36-1/32 KO) gjorde det igen! I den heta returen mot förre kungen Francisco ”Bandido” Vargas (25-2-2/18 KO) gjorde båda vad som utlovats och ”gick till krig” i en riktig holmgång inför fyra och ett halvt tusen åskådare i Tucson Arena, Arizona, men för varje rond blev Berchelts slag allt effektivare medan Vargas mattades. Efter sex brutala ronder satt Vargas kvar i ringhörnan och sekonderna gav upp matchen.

”Jag gjorde vad jag lovade göra, men mer betydelsefullt – tack Vargas, du gav mig min första chans på VM, så det var bara fair att jag gav dig en retur, och du är en sann mexikansk krigare. Men hörnan gjorde rätt som bröt fighten. Det här är min tid!” Sa Berchelt efteråt.

I den andra huvudmatchen, om WBO-VM i lätt fjädervikt, visade det sig att Emanuel ”Vaquero” Navarrete (27-1/23 KO) har den afrikanska prinsen Isaac Dogboe´s (20-2/14 KO) ’nummer’. För i denna retur dominerade han från start och bröt ner ”Royal Storm” successivt, golvade Ghana-boxaren i sjätte och åter igen i tolfte ronden, då den senare var bra nära slut, och detta ledde till att ringhörnan därefter slängde in handduken, med bara 58 sekunder kvar av fighten!

”Vaquero” sa efteråt: ”Han förvånade med att ta så mycket stryk så länge – och till alla er andra i lätt fjädervikt, nu kommer jag efter er .. nu ska jag ena titlarna!”

OCH i EagleBank Arena i Fairfax, Virginia kom inför drygt 5000 fans, merendels till Hurd, en prima ’upset’ då Philadelphias Julian ”J-Rock” Williams (27-1-1/16 KO) slog mer och jobbade mer och helt enkelt var ett litet snäpp bättre än tidigare obesegrade VM-kungen (IBF/WBA) i lätt mellanvikt Jarrett ”Swift” Hurd (23-1/16 KO) och slog honom på poäng och erövrade titeln! ”J-Rock” satte signum på fighten med att golva mästaren med en vänster i andra ronden – första gången Hurd nånsin varit i golvet – och tog sen ett knappt men säkert kommando om fighten. Domarna såg det 115-112 x 2, 116-111. Julian ”J-Rock” Williams är ny Champion!

 

OCH i Europa, i Stadthalle i Magdeburg, Tyskland, fick vi en ny Europamästare i supermellanvikt, då Stefan Haertel (18-1/2 KO) pressade framåt och knappt men klart dominerade regerande EM-kung Robin Krasniqi (49-6/17 KO)  över tolv ronder och tog titeln på poäng; 115-113, 116-112, 117-112. Den 31-årige Stefan Haertel från Berlin är därmed ny Champ!