BESPUTIN VS BUTAEV REDO FÖR WBA-VM; BRAEKHUS VS BUSTOS .. I MONTE CARLO

nov 29, 2019
boXningDet är allt klart för en av lördagens stora tävlingar, den i Casino de Monte Carlo Salle Medicin i Monte Carlo, Monaco där ryssarna Alexander Besputin (13-0/9 KO) och Radzhab Butaev (12-0/9 KO) – båda männen baserade i USA som proffs, i Oxnard, Kalifornien respektive Brooklyn, N Y – gör upp om WBA:s vakanta Regular-VM-titel .. och det sker alltså i Monaco ..! Men detta beror på att de nu är kopplade till DAZN och promotor Eddie Hearn med världsvitt TV-upplägg – Sky Sports står för Europa-sändningen; vår Viaplay Fighting plockar upp tävlingen med start kl 20.00 – och att placeringen i Monte Carlo passar väl in som värd för eventet. Det är en het fight, mellan två rivaler som känner varann hyggligt väl. På gårdagens pressmöte hade de en del att säga:

Butaev: ”Jag kommer göra mitt yttersta för en snygg show på lördag, och ni kommer inte ångra att ni ser på detta. Jag hoppas att det blir ett riktigt krig. Jag hoppas han vågar stå upp och fightas och inte viker ner sig!”

Besputin: ”Vi var båda i ryska landslaget men vi möttes då aldrig i fight. Jag tror det kommer att bli en mycket intressant match, inte minst för ryska fans, och många kommer att se den här matchen. Det blir en het natt!”

Den andra huvudkampen i Monte Carlo har stort skandinaviskt intresse, då det nu åter är dags för världens ledande boxnings-drottning Cecilia Braekhus (35-0/9 KO), numera knuten till Hearns Matchroom Boxing, att försvara sina bälten i weltervikt – WBC/WBA/IBF/WBO/IBO = rubbet..!

Den 38-åriga norskan, boxningens ”First Lady”, tar sig den här gången, i sitt 25:e försvar av VM (!) sedan hon erövrade de två första bältena i mars 2009 i Kiel i Tyskland mot danska Vinni Skovgaard, och sedan dess således erövrat resterande tre bälten och utnämnt till The RING:s VM-drottning dessutom, an Argentinas Victoria Nuela Bustos (19-5), en god boxare av hög klass men ingen puncher alls, och en nu 30-årig dam som försökt sig på titlar i lättvikt (Katie Taylor, poängförlust 10) och i lätt weltervikt (Erica Anabella Farias, poängförlust 10) utan att lyckas, och nu tar på sig problemet att möta världens #1 i en viktklass upp dessutom. Tuffa bud.  

Monte Carlo är i boxningssammanhang känt för ett årligt återkommande stort event och 2019 års är detta. Vid fredagseftermiddagens invägning kom utmanare #2 Radzhad ”No Mercy” Butaev upp på vågen 66,4 kg tung och utmanare #1 Alexander Besputin upp på vikten 66,5 kg. Då hade strax innan den kvinnliga VM-utmanaren Victoria Bustos vägt in på 65,6 kg och VM-drottning Cecilia Braekhus på 66,5 kg. All set to go ..!