BOKADE VM-FIGHTER: STEVENSON VS JACK, WILDER VS ORTIZ, JOSHUA VS PARKER …

jan 25, 2018
boXning

Nu tycks det ändå vara klart att det de facto blir av: WBC-världsmästaren i lätt tungvikt, viktklassens #1, Adonis Stevenson (29-1/24 KO) försvarar sin VM-titel den 19/5 på ännu inte spikad plats i Canada, mot Badou Jack (22-1-2/13 KO) – det är ännu inte utlyst på ett regelrätt press-meddelande, men bit för bit sipprar det ut att matchen är avtalad och i princip klar. Det var WBC självt som skvallrade att det var på ’g’ för en vecka sedan, och nu kommer Showtime ut med sitt vår-program och preciserar fighten till den 19/5 .. på hemmaplan för mästaren ”Superman” Stevenson, numera kanadensisk medborgare, ex-haitier till börd och VM-kung sedan juni 2013; han har dock nu hunnit fylla 40 år, och även om han varit suverän som Champ, förvisso kritiserad för att undvika vissa utmanare men ändå överlägsen väl i ringen, borde ju ”fader tid” hinna ikapp honom nån gång. Detta blir en av de största matcher en svensk varit inblandad i, det närmar sig Ingo-Floyd status i format, och den största titelfight Badou Jack startat i. En offentlig press-release torde följa inom kort. Spännande tider väntar.

Det är nu också klart att Deontay Wilder (39-0/38 KO) kommer att försvara sin WBC-VM-titel i tungvikt mot sin officiella utmanare Luis ”King Kong” Ortiz (28-0/24 KO), och att det blir redan den 3/3 i Barclays Center i Brooklyn, New York, USA – matchen har varit klar i några veckor, men det var vid Showtimes press-event igår som det tände till lite extra, då de två tungviktsbestarna tog en ny ’staredown’ och ”The Bronze Bomber” Wilder härsknade till pressad på sin egen status som tungviktskung: ”Ända sen jag var liten grabb har man ifrågasatt min kapacitet, så är det fortfarande, folk tvivlar. Men jag gillar att visa hur fel folk har, det finns inget skönare än det. Så här är det: jag är 39-0 och har slagit 38 KO och varje gång jag lovat KO har jag levererat det! Den 3 mars kommer jag att slå ut Luis Ortiz också ..! Det är ett löfte.”

Vi har redan förra veckan, när det blev klart, presenterat den ’andra’ VM-fighten i tungvikt, den än större enligt många, titelenandet mellan WBA/IBF-kungen Anthony Joshua (20-0/20 KO) och WBO-kungen Joseph Parker (24-0/18 KO) i Principality Stadium i Cardiff, Wales den 31/3 – men där har intresset vrålat iväg och sedan biljetterna släpptes har nu över 70.000 biljetter gått åt ..! Nu kommer man att släppa ytterligare ett begränsat antal biljetter på måndag nästa vecka, men den mäktiga arenans kapacitet är strax nådd – den tar 75.000 åskådare.