BOXNINGSLÖRDAG EXTRAORDINÄR: HAAPOJA-BRUZZESE, ZEUGE-EKPO, LINARES-CROLLA..!

mar 24, 2017
boXning

Det är bäddat för en ny stor boxningshelg – den förra gick ju i sanning inte heller av för hackor – men nu är det tre stora shower runt om oss i Sverige som går av stapeln på för oss hygglig tittar-tid varför detta blir en TV-boxningslördag av extraordinärt slag.
Det börjar i Kiisahalli i Helsingfors med de dubbla EU-titelfighterna Petteri Fröjdholm (11-0/4 KO) vs Farouk Kourbanov (12-0/3 KO) om lätta lättviktstiteln (super feather/EBU-EU) och Juho Haapoja (27-7-2/16 KO) vs Leonardo Damian Bruzzese (17-2/6 KO) om cruiserviktstiteln (EBU-EU). Sveriges Åke Johansson är poängdomare i båda matcherna. Här börjar TV-sändningen kl 18.00 på Viaplay Fighting.
Därnäst – och samtidigt – är det dags för WBA-VM i supermellanvikt i MBS Arena i Potsdam, Tyskland mellan Tyron Zeuge (19-0-1/11 KO) och Isaac Ekpo (31-2/21 KO) i en Sauerland-show, som startar på Viaplay Fighting kl 19. Redan nu börjar detta bli lite ’schizo’. Det blir att slå mellan evenemangen.
Och därefter drar det ihop sig till lördagsnattens största begivenhet, jätte-showen från Manchester Arena, Manchester, England med det häftiga returmötet i lättvikt (WBA-VM) mellan Jorge Linares (41-3/27 KO) och Anthony Crolla (31-5-3/13 KO) – en returmatch av smått klassisk underton. Den TV-sändningen öppnar vid pass kl 20.00 på Viaplay Fighting men huvudmatchen lär dröja närmare midnatt. Nu blir det än jobbigare och kluvnare – nu får man ha tre ’fönster’ uppe!

Ikväll har det varit invägningar på samtliga håll. Alla dessa huvudmatch-boxare har vägt in på godkänd vikt. Både Crolla och Linares vägde in identiskt på 61 kg med några hg till godo på titelvikten. Zeuge vägde in på 76 kg och Ekpo på 75,5 kg (supermellan gräns 76,2 kg). Störst intresse världsvitt knyts till Linares vs Crolla; här har de två, vid sista pressmötet igår, lämnat följande uttalanden:
Jorge Linares: ”Jag vet att jag än en gång har alla emot mig på hans bakgård, men därför har jag också tränat extra hårt. Jag kommer inte till fighten med känslan av en mästare, jag kommer som om jag vore utmanaren, för jag vet att jag måste vinna klart för att kunna gå hem med segern.”
Anthony Crolla: ”Jag har alltid boxat bättre som underdog, och jag vet att på lördag måste jag boxa det bästa jag förmår för att slå Linares. Jag är övertygad om att om jag kan genomföra de ändringar jag tränat på i gymet kommer jag nu att ta tillbaka min VM-titel. Jag hoppas han kommer för att försöka slå KO, för gör han det avviker han från sin bästa boxning och då faller det i mina händer .. Det är många därute som tror att jag aldrig skall kunna besegra Linares, men jag tror att på lördag natt skall jag visa alla dem hur fel de haft.”

BILDEN: Linares och Crolla väger in