Bradley ”är så redo” för Vargas

jun 25, 2015
admin

Bradley inför VargasSommaren är över oss – även om de flesta av oss i gamla Svedala undrar var fåglarna den egentligen är .. i vart fall inte här – vilket innebär att det tunnar ut ganska ordentligt på stora evenemang ute i vida världen och i princip uppehåll på många håll, såsom hos oss i Norden.

 

Denna vecka toppas dock av en verklig stormatch i det heta welterviktsmötet mellan Timothy ”Desert Storm” Bradley (31-1-1/12 KO) och Jessie Vargas (26-0/9 KO) i StubHub Center i Carson, Kalifornien om WBO:s interimtitel. Bradley höll WBC/WBO-VM i lätt welter 2008-09/12, tog därefter WBO-VM i welter från självaste Manny Pacquiao ’12, försvarade två gånger innan han förlorade tillbaka bältet och tronen till ”Pacman” .. nu är han närmast på gång, och skulle Pacquiao lägga av så blir segraren av lördagens match nästa VM-kung. Vargas är sedan ’14 regerande WBA-världsmästare i lätt weltervikt, men försöker här ta steget upp i vikt.

”Jag har haft ett fantastiskt träningscamp .. gått tillbaka och byggt från början. Jag är så redo för denna match .. det spelar ingen roll vad Jessie kommer med, jag är förberedd på allt!” säger Bradley. Vargas väntas anlända in till Carson under dagen.

 

Detta är den sista riktigt tunga fighten på ett par veckor. Senare i sommar väntar Kreith Thurman vs Luis Collazo (WBA-VM welter den 11/7), Julio Cesar Chavez vs Marcos Reyes (supermellan 18/7) och en storgala i Manchester, England den 18/7 (Scott Qigg vs Kiko Martinez/WBA lätt fjäder; Darleys Perez vs Anthony Crolla/WBA lättvikt + Anthony Joshua i tungvikt) och samtidigt försvarar i Tyskland Artur Abraham vs Robert Stieglitz (WBO supermellan den 18/7), men sen är det lugnt igen till 1/8 då Danny Garcia går upp i weltervikt vs Paulie Malignaggi .. den 14/8 bjuder på ett intressant tungviktsmöte mellan Steve Cunningham och Antonio Tarver .. och den 25/8 förvarar Sergey Kovalev VM i lätt tungvikt (IBF/WBO/WBA) mot Nadjib Mohammedi, vilket i princip signalerar sommarens slut och inledningen på nästa säsong.