BRAEKHUS DOMINERADE LOPES, ’T-REX’ VANN KLART, ESTRADA DITO ..

dec 09, 2018
boXning

I det som blev den en gång i tiden så utomordentligt viktiga boxningskanalen HBO:s svanesång – sista galan efter 45 år non-stop action – var det Norges boxningsdrottning Cecilia ”First Lady” Braekhus (35-0/9 KO) som satte slutpunkten. Den excellenta weltervikts-mästarinnan försvarade alla sina bälten (WBC/WBA/IBF/WBO/IBO) mot Aleksandra Magdziak-Lopes (18-5-3/1 KO) i StubHub Center i Carson, Kalifornien på lördagsnatten, och det var inget snack om vem som var bäst. Cecilia boxade lugnt och metodiskt, tog sin tid, och plockade Lopes med precisa träffar och ökade trycket än mer mot slutet då ex-polskan tröttnade … men hon nöjde sig med ännu en solklar poängseger och utan att få ner Lopes för räkning. Poängen skrevs till 100-90 x 2, 99-91.

Den andra huvudmatchen i StubHub Center hade den dubbla OS-guldtjejen och nu främsta ’hotet’ mot Braekhus ställning som bästa dam kilo-för-kilo, obesegrad som proffs (8-0/2 KO) Claressa ”T-Rex” Shields i försvar av sina VM-bälten (WBC/IBF/WBA) i mellanvikt mot WBO-mästarinnan Femke Hermans (9-2/3 KO) i viktklassen över. Det blev en rätt ensidig historia, helt och hållet dominerad av ”T-Rex”, som vann varenda rond. Domarsiffrorna: 100-90 x 3.

Det är givetvis en form av tanke med att köra de två största dam-namnen parallellt .. i en möjlig avkänning om de skulle gå att sättas mot varann i en framtid – det skiljer dock 6 kg i vikt/titelmässigt – men som en tänkbar catch-weight fight kanske …  

Den herrmatch som var galans uppbackning såg förre VM-kungen Juan Francisco ”El Gallo” Estrada (38-3/26 KO) stoppa lokalrivalen (hemma i Mexico) Victor ”Spock” Mendez på TKO 7, efter att Estrada klart dominerat fighten och domaren sett nog efter sju fullbordade ronder.