Braekhus försvarar VM på Klitschko vs Fury; Cotto försvarar vs Canelo

aug 14, 2015
admin

imageVärldens främsta kvinnliga boxare kilo-för-kilo norska Cecilia Braekhus (WBC/WBA/IBF/WBO – record: 27-0/7 KO) har nu adderats till den stora galan i Düsseldorf, Tyskland den 24/10 då Wladimir Klitschko möter Tyson Fury om VM-titeln i tungvikt. Därmed kommer hon äntligen tillbaka till ringen efter sitt break med Sauerland i början av året – hon har inte försvarat sina bälten sedan 29/11 förra året – och alla planer om att starta upp proffsboxning hemma Norge har gått nog så trögt; det enda faktiska framsteget är skrällen att hon med sitt eget promotionbolag teamade ihop med K2 Promotions (bröderna Klitschkos bolag). Det som nu sker är en konsekvens och logisk följd av det samarbetet. Vem ”First Lady” skall möta den 24/10 tillkännages senare denna månad.

imageSAMTIDIGT har det nu också blivit klart att Miguel Angel Cotto (40-4/33 KO), WBC:s och tillika den linjäre världsmästaren i mellanvikt försvarar sin titel i Mandalay Bay Events Center i Las Vegas mot Saul ”Canelo” Alvarez (45-1-1/32 KO) i en av de hetaste matcher som går att sätta ihop på Jordens yta .. det blir en klassisk ’Puerto Rico vs Mexico’ fight mellan den legendariske mästaren och den man många tror blir världens nästa absoluta superstar .. en match mellan en 34-årig veteran och ett 25-årigt jättelöfte. imagePromotor är Oscar de la Hoya (Golden Boy Promotions i samarbete med Roc Nation, Cotto och Canelo Promotions) – detta kommer att bli ett mega-event.

Och på ämnet tillkännagivanden: För några dagar sedan blev det klart att Shannon Briggs motståndare i den stora tungviktsgalan i Hollywood, Florida 5/9 blir Mike Marrone (21-4/15 KO).