Braekhus går ihop med Klitschko; lämnar Sauerland

apr 09, 2015
admin

Nyhetsbild_275_BraekhusVärldens bästa damboxare kilo-för-kilo Cecilia Braekhus från Bergen, Norge och numera innehavare av samtliga VM-bälten i weltervikt (WBC/WBA/IBF/WBO) meddelade i Oslo under onsdagen att hon nu ingår i ett stort promotion-konsortium där hennes egna bolag First Lady Promotions (FLP) och First Lady Sport (FLS) gått i samarbete med bröderna Klitschkos promotionbolag K2 Promotions och där också Klitschkos managementbolag (KMG) ingår ihop med McCormacks IMG managementbolag.

 

Konsortiet skall arbeta på gemensamma arrangemang i boxning i Norge och utomlands. Den 33-åriga VM-drottningen avser försvara sina bälten till hösten på hemmaplan, i ett historiskt evenemang, som världen hittills trott Sauerland skulle arrangera. Men Braekhus och Sauerland går nu skilda vägar. Det nya samarbetet varslar också om att Braekhus i framtiden kan komma att boxa på Klitschkos program.

Cecilia sa under onsdagens pressmöte: ”Jag är stolt och hedrad över att kunna knyta detta avtal med  Klitschkos och IMG. Detta partnerskap skall ta min karriär till ännu högre mål. För första gången på 33 år skall det nu arrangeras proffsboxning i Norge. Detta var ett samarbete som helt enkelt inte gick att tacka nej till.”

Världsmästaren i tungvikt Wladimir Klitschko tillade (från sin träningscamp/förbereder just nu VM-försvaret mot Bryant Jennings i New York 25/4): Det känns utmärkt att Cecilia och jag nu är partners. Hon är sedan flera år tillbaka den dominerande personen i kvinnoboxning; Cecilia är en stor idrottskvinna och mycket hängiven sin sport och hon har till och med ett bälte mer än jag har – men hon skall veta att jag jobbar på den detaljen!”