Braemer försvarade WBA-VM; Skoglund i världens topp-30!

apr 07, 2014
admin

Nyhetsbild_33_Maccarinelli_vs_Braemer

Lätta tungvikten har varit mycket på tapeten på senare tid. Kovalev försvarade WBO-VM för kort tid sedan, Robert Krasniqi skaffade sig köbricka till VM-chans; Stevenson har röjt en del i media; en hel del är på gång med nya titelmatcher inom kort – och i helgen försvarade tyske Jürgen Braemer sin (ordinarie) WBA-titel mot walesiske utmanaren Enzo Maccarinelli. Det skedde i Rostock på lördagen – och en av poängdomarna var f ö vår svensklicensierade världsdomare Ove Ovesen – men det blev dessvärre en match som förstördes nästan omgående av en oavsiktlig skalle i rond 1. TV-sändningen – den kunde följas här hemma via kanal 10 – koncentrerade sig ”tyskt” nog på den relativt lilla blodflöde som uppstod vid Braemers ögonbryn, men det var i själva verket Enzo som var illa ute .. han var i själva verket ”körd” med ett groteskt uppsvullet högeröga … det gick på bara några sekunder. Han kämpade vidare i hopp om att landa en tung träff (och var faktiskt nära några gånger) men det var tämligen uppenbart att det aldrig skulle kunna gå, och vid starten av 6:e ronden gav man upp.

Till helgen är det ju dags för vår egen man i denna tuffa lek, Erik Skoglund, att försvara sin EU-titel i Danmark. Den 19/4 kommer en av vårens riktigt tunga drabbningar då ”omöjlige” IBF-kungen, 49-årige Bernard Hopkins möter WBA:s super champion (den regelrätta WBA-kungen; Braemer får ursäkta – hans titel är ju ett obegripligt WBA hokus-pokus) Beibut Shumenov i Washington DC i ett titelenande. Nästa helg boxas det även om EM-titeln i klassen då Igor Michalkin möter Mohamed Belkacem i Berlin.

Allt detta gör att ett visst behov finns av att se hur en oberoende ranking över världstoppen i lätt tungvikt ser ut. BOXNING rankar lätta tungviktens 30 främsta som följer:

 

 1. ADONIS STEVENSON, Kanada (WBC)
 2. BERNARD HOPKINS, USA (IBF)
 3. SERGEY KOVALEV, Ryssland (WBO)
 4. JEAN PASCAL, Kanada
 5. BEIBUT SHUMENOV, Kazakstan (WBA/IBA)
 6. JÜRGEN BRAEMER, Tyskland (WBA/reg)
 7. CHAD DAWSON, USA
 8. ISAAC CHILEMBA, Sydafrika
 9. ELEIDER ALVAREZ, Colombia
 10. TAVORIS CLOUD, USA
 11. ANDRZEJ FONFARA, Polen
 12. NATHAN CLEVERLY, Wales
 13. DMITRY SUKHOTSKY, Ryssland
 14. TONY BELLOW, England
 15. NADJIB MOHAMMEDI, Frankrike
 16. LUCIAN BUTE, Kanada
 17. BLAKE CAPARELLO, Australien
 18. THOMAS WILLIAMS, USA
 19. IGOR MICHALKIN, Ryssland
 20. ANATOLI DUDCHENKO, USA
 21. ROBERT BERRIDGE, Nya Zealand
 22. CEDRIC AGNEW, USA
 23. ENZO MACCARINELLI, Wales
 24. VYATJESLAV UZELKOV, Ukraina
 25. KARO MURAT, Tyskland
 26. SEAN MONAGHAN, USA
 27. ISMAIL SILLAGH, Ukraina
 28. ROBIN KRASNIQI, Tyskland
 29. GABRIEL CAMPILLO, Spanien
 30. ERIK SKOGLUND, Sverige