BRÄHMER OCH BRANT ÖGA MOT ÖGA INFÖR WBSS

okt 26, 2017
boXning

Vid pass kvart över fem på torsdagseftermiddagen vägde kämparna in för fredagens stora kvarts-final i World Boxing Super Series i Sport und Kongresshalle i Schwerin, Tyskland; båda två såg mäkta slimmade ut och klarade också vikten galant med god marginal till titelgränsen 76,2 kg. Amerikanen Rob ”Bravo” Brant vägde in på 75,3 kg och förre lätt tungviktskungen Jürgen Brähmer på 75,7 kg. Det gjorde en lugn och städad staredown och svarade sedan på lite frågor.

Brant, som vid gårdagens pressmöte sa om sin motståndare: ”Jürgen har sett och gjort allt – men han har dock aldrig mött mig; jag har stort självförtroende inför fredagens fight och är övertygad om vinst” .. tillade nu: ”Det är klart att han har fansen på sin sida, här på hans hemmaplan, men Floyd Mayweather sa det korrekt – ’fansen kan inte vinna fighten åt dig’ – och det får ni se imorgon. Detta är givetvis en enorm möjlighet att visa vem jag är; för mig att placera mig på världsscenen!”
Brähmer, som igår sa att han kände sig topp-motiverad, och absolut inte underskattar Brant ..”men jag är med i den här turneringen för att vinna alltihop och han kan inte få stå i vägen” .. tillade efter invägningen: ”Vikten var inget problem, det gick lätt, jag följde min diet och kom ner utan bekymmer; det är naturligtvis skönt att få göra den här fighten hemma inför min publik och slippa Las Vegas, och jag är mer än redo för imorgon!”