BRIEDIS BESEGRADE PEREZ PÅ POÄNG I WBSS I RIGA

okt 01, 2017
boXning


I den tredje kvartsfinalen i World Boxing Super Series stora cruiserviktsturnering, vilken gick av stapeln i Riga Arena i Riga, Lettland på lördagsnatten, något senare än galan i Solnahallen, Stockholm, men i regi Sauerland Promotion den också, vann hemmasonen Mairis Briedis (23-0/18 KO) på poäng över 12 ronder mot hårt nedbantade Mike Perez (22-3/14 KO) och inte bara försvarade sin WBC-VM-titel i viktklassen utan avancerade till semifinal i Muhammad Ali Trophy-turneringen.
Arenan var utsåld och det var ett mäktigt tryck i hallen för Briedis och matchen utvecklades till en ganska ful kamp med mycket clincher och brottning och bök. Letten fick ett cut över vänster öga i tredje ronden efter en skallning, som renderade Perez poängavdrag.

Perez höll sig dock till sin taktik att rusa mot mästaren och försöka få ett övertag den vägen, men Briedis stod för de renare träffarna, men även han fick ett poäng avdraget för låsningar, i tionde ronden. Poängsiffrorna skrevs till sist till 116-110, 115-111, 114-112 – enhälligt för Mairis Briedis. Denna utomordentligt häftiga cruiserviktsturnering har ju i de två första kvartarna gett oss enorma fighter, denna den tredje tog ner intrycket något. Briedis möter nu i semifinal Oleksandr Usyk – det blir något det ..!

Den så kallade reservmatchen – om någon av huvudnamnet fallit ifrån – visade upp Krzysztof Glowacki (28-1/18 KO) som helt överlägsen sin motståndare Leonardo Bruzzeze (18-4/6 KO), vilken gav slaget förlorat på TKO 5. I en av de främsta undercard-fighterna mötte Norges Tim Robin Lihaug (16-4/9 KO) ryske tuffingen Sergey Gorokhov (9-2/6 KO) och det gick inte alls för norrmannen som förlorade stort på poäng i supermellan.