BRIEDIS & USYK INVÄGDA

jan 26, 2018
boXning

På eftermiddagen idag hölls invägningen för den första stora semifinalen i WBSS cruiservikt-turnering i Riga, Lettland där WBC-Champ Mairis Briedis möter WBO-Champ Oleksander Usyk – båda boxarna anlände med sitt entourage introducerade i pampigaste stil .. och båda klev på vågen mycket lugnt och städat, vägde in på respektive 90,3 och 90,4 kg – således med några hg marginal till titelgränsen (90,7 kg) – och möttes därefter öga-mot-öga i en staredown, där Usyk försökte understryka sina några cm överlägsenhet i längd (186 vs 190 cm), varefter de poserade med promotor Kalle Sauerland .. snackade lite i separata intervjuer och skiljdes åt för att ladda inför morgondagen.
Briedis: ”Jag är stolt över att denna stora match, den största i Lettland nånsin, går här på min hemmaplan; förhoppningsvis gör vi en verkligt bra fight och jag kommer segrande ur detta. Om han är den bästa jag nånsin mött .. nå, det ska jag svara på imorgon efter fighten.”
Ingen av boxarna ville svara på engelska utom genom tolk förutom Usyks numera berömda och charmiga svar på hur han känner sig, en fråga han obevekligen fick på nytt.
Usyk: ”I´m very feel… det är stort att boxa här och jag är tacksam för allt stöd jag får från hit-resta ukrainare. Jag vill oerhört mycket ena titlarna och gärna ha det gröna bältet också, och jag är övertygad om att jag tar en stark seger imorgon och går till finalen!”
Finalen presenteras nu som ”Road to Jeddah”, då det nu är klart att finalerna i World Boxing Super Series kommer att hållas i Jeddah, Saudiarabien i kung Abdullah Sports Center i maj månad 2018.
Övriga boxare på galan vägde in senare; Otto Wallin som kom in sent och hans motståndare Srdan Govedarica är klara för fight.