BRONER VANN, MEN TAPPADE TITELN

apr 02, 2016
boXning

image
Den synnerligen extroverte Adrien Broner kom till match i DC Armory i Washington igår natt, efter avtal med polismyndigheten om att inställa sig för förhör (påstått överfall) på måndag, och med sitt senaste högprofilerade media-bråk med (f d) idolen Floyd Mayweather hängandes över sig – men då han inte klarade vikten på tordagskvällen – detta var ju ett försvar av hans WBA lätta welter-viktstitel – han vägde nästan två kilo för mycket, så förlorade han VM-titeln på vågen.
Matchen blev likväl av, utmanaren Ashley Theophane tog emot böterna för övervikten .. och hade ju fortfarande chansen vinna titeln vid händelse av seger. Däremot är ju reglerna sådana att för Broners del var detta nu enbart om ära och record – titeln var ”borta”.
I matchen var dock Adrien ”The Problem” Broner (nu 32-2/24 KO) den klart bättre, dominerade Theophane (39-7-1/11 KO) från start och tvingade fram ett TKO-stopp i 9:e ronden. Vid ringside satt Mayweather, som en gång i tiden hade Broner som sin adept, men sedan dess har herrarnas relation spårat ur, och efter matchen försökte Adrien ta sig fram till Floyd men hindrades. Istället gick han ut med en officiell utmaning till ”Money” över media: ”Som ni alla vet kommer jag från ingenting och jag låter ALDRIG någon behandla mig så respektlöst som han gjort med mig – han måste möta mig, om så bara i sparring eller match, jag struntar i vilket. Bara låt oss få till det!” Mayweather, som ju officiellt har slutat boxas, har (ännu) inte svarat.