BUATSI STOPPADE CALIC I UTMÄRKT MATCH ..

okt 05, 2020
boXning

Vid söndagsnattens boxningar i coronasäkrade Marshall Arena i Stadium MK i Milton Keynes norr om London mötte Örebrobaserade Marko Calic (11-1/6 KO) i Team Kabinejad den nya brittiska stjärnan Joshua Buatsi (13-0/11 KO) om WBA/International-titeln i lätt tungvikt. Det blev en alldeles utmärkt match, riktigt spännande och bra, där Calic boxade mycket skickligt i kampens första hälft och bitvis boxade ut den regerande internationelle mästaren. Han ledde på poäng efter fem ronder (med tre vunna) och hade då så när ’stängt’ Buatsis vänstra öga och skapat lite av kris i den brittiska ringhörnan. Marko träffade Joshua med ganska stor lätthet och var den klart bättre boxaren av de två, men hemmaboxarens hårdhet och tuffa press började ta ut sin rätt. I slutet av femte hittade Buatsi sin boxning och fick viss utdelning, vilken han sedan ökade på i en bra brittisk sjätte rond. I sjunde lyckades han momentant slå ner Calic och fick honom sedan under hård press och i det läget viftade den svensk-kroatiska hörnan med handduken och ringdomare Michael Alexander valde då att ta den gesten och bröt kampen på tiden 2:09 av ronden. Kamran Kabinejad och Dorian Calic i ringhörnan befarade i detta läge att Marko boxade med bruten käke.
Marko Calic gjorde en strong insats och fick god i framtid användbar credit, medan segraren Buatsi kunde pusta ut, hårdare ansatt än nånsin tidigare i proffskarriären, men med en del frågetecken att räta ut om hur snabbt han bör tackla viktklassens stora namn framöver.

I en kamp om den vakanta WBC-VM-titeln i super light/lätt weltervikt för damer boxade Chantelle Cameron (13-0/7 KO) ut Adriana dos Santos Araujo (6-1/1 KO) från Brasilien och vann stort på poäng (100-90 x 3) i en ensidig fight. Detta trots att brittiskan vägde mindre (Araujo klarade inte titel-vikten), men då Cameron kom in på rätt vikt kröntes hon till ny mästarinna.

Bilder: Action från Buatsi-Calic. Foto: Matchroom
Calic sekonder: Dorian Calic, Kamran Kabinejad, Leonard Petrjaj. Foto: KK