BUATSI VS CALIC PÅ SÖNDAG I ENGLAND

okt 02, 2020
boXning


Örebro-baserade Marco Calic (11-0/6 KO) har ju efter långt uppehåll pga coronan och uppskjutet från i våras nu äntligen chansen att skrälla storligen, då han fått och går huvudmatch i Matchrooms boxningsshow på söndag i Marshall Arena i Milton Keynes/London mot store hemmafavoriten Joshua Buatsi (12-0/10 KO) över 12 ronder om WBA/International Title i lätt tungvikt. Båda boxarna var ju utmärkta amatörer i absoluta eliten; Buatsi tog OS-brons 2016 efter flera brittiska mästerskap och brons på EM dessförinnan, Calic har gjort flera hundra amatörmatcher, VM- & EM-femma och var lysande stark som WSB-boxare men missade OS-start 2016; båda blev därefter proffs och har gått obesegrade fram till söndagens kamp, där dock Buatsi har en skarpare record än Calic. Den 27-årige, Ghana-födde men numera Croydon-bon, Buatsi har hållit WBA/Int-titeln redan sedan juli 2018 och försvarar för sjätte gången. Den 33-årige Calic, född i Pula, Kroatien, boxade hela amatörkarriären för Kroatien men boxar som proffs på slovensk licens men är knuten till Team Kabinejad i Örebro och tränas förutom av pappa Dorian av Kamran Kabinejad och dessa båda och assisterande coach Leonard Pietrjaj sköter ringhörnan på söndag. Marko har med Kamran som boss boxat runt om i Europa och har gjort tre av sina elva proffskamper i Örebro.


Matchrooms promotor Eddie Hearn visade sig ha smittats med Covid-19 idag och måste sättas i karantän i tio dagar, och tvingas nu följa sin egen show över TV. Övriga höll nu på fredagen presskonferens och både Buatsi och Calic gjorde ett samlat och tufft intryck. Mästare Buatsi ’lurades’ att prata karriär ”förbi” Calic mot kommande stora internationella möten, men korrigerade själv ner snacket till att han inte såg förbi sin motståndare på söndag. ”Han är en mycket bra boxare och jag vet att jag måste vara på toppen av mitt game.” Calic var mycket bra på pressmötet: ”Jag känner Buatsi mycket väl sen amatörtiden, och jag vet vad jag är upp emot. Men det här är mitt livs chans, så här långt i karriären, och jag är redo. Det är här jag skall visa vem jag är och vad jag kan. Och jag kan och ska göra det, även om jag vet väl hur tufft det blir. Vi ser på söndag hur det går!” Kamran sammanfattar läget: ”Marko har bättre kvaliteter än Buatsi och detta kan gå vägen. Det enda bekymret är om det blir en lång fight, för Buatsi har lyckats få bättre sparring än vi kunnat få. Vi har fått ta det som kunnat skrapas ihop under coronan. Men Marko kommer ge allt. Det blir spännande på söndag!”

Tävlingen består av fem förmatcher till huvudkampen Buatsi-Calic och TV-sänds över Sky Sports. Matcherna utkämpas i en corona-säkrad miljö utan publik.