BUD CRAWFORD NU SUVERÄN WELTERVIKTSKUNG!

jul 30, 2023
boXning

Terence ”Bud” Crawford (40-0/31 KO) är efter nattens urladdning i i Las Vegas världens suveräna Champion i weltervikt; detta efter att ha krossat den rivaliserande WBC/WBA/IBF-kungen Errol ”The Truth” Spence (nu 28-1/22 KO) och stoppat honom på TKO i 9:e ronden, och erövrat och adderat alla hans bälten till sitt eget WBO-bälte. Nu är han ”undisputed” Champion of the World!

De möttes inför 19.990 betalande åskådare i  T-Mobile Arena i Las Vegas inatt – i morse svensk tid – i vad som från start var en av årets allra största matcher oavsett viktklass, och sändes PPV ut över världen till en sannolikt mångmiljonerspublik över TV/etermedia. Kampen hade en enorm laddning i två obesegrade VM-kungar av yppersta klass i ett fullständigt avgörande möte – en match som varit i görningen i åratal, men nu äntligen de facto blev av! Båda hade vägt in korrekt på titelvikt, 66,7 kg – Crawford några hg under – och båda öppnade kampen med avsikt att tillintetgöra den andre. De flesta förväntade sig en lång tuff kamp som skulle avgöras på poäng.

Med stor förvåning noterades hur Crawford förmådde gå inpå Spence och blixtrande snabbt leverera sin vänsterkrok följd av en rak höger redan i andra ronden, varvid Spence tvangs i golvet! Han redde ut den situationen men kom sedan till korta i flertalet slagväxlingar framgent, och ”Bud” kunde dominera matchen, från fjärde ronden i kontroll. I sjunde ronden kontrade Crawford på ett Spence-anfall och träffade med högern – och fällde ”The Truth” på nytt – och vädrande ’blod’ följde han sedan upp och strax före rondslutet golvade han Spence på nytt! Under stress klarade Spence åter räkningen och tog sig sedan igenom åttonde ronden, men var så åter illa ute i nionde, vacklade ett par gånger och efter en ny vass slagserie från Crawford som ställde Spence i svårt bryderi bröt ringdomare Harvey Dock in och stoppade matchen på tiden 2:32 ..! Terence ”Bud” Crawford var därmed världens nya suverän .. och kommer sannolikt att rankas som Jordens #1 i boxning kilo-för-kilo framöver!