BURNS REDO FÖR RELIKH I GLASGOW

okt 07, 2016
boXning

burns_relikh_weigh-in_glasgow

 

I en relativt lugn week-end med få riktigt tunga matcher lyser dock en speciell fight lite extra och med stor potential och ’tjuvstartar’ helgen; det är VM-fighten i Glasgow, Skottland i natt/fredag om WBA:s VM-titel i lätt weltervikt mellan försvarande mästare Ricky Burns (40-5-1/14 KO) och hans obligatoriska utmanare, den hårdslående Kiryl Relikh (21-0/19 KO) från Vitryssland. Detta är Burns första försvar av detta bältet (tidigare VM-kung, WBO/lätt lättvikt & lättvikt) sedan han erövrade det mot Michele DiRocco (TKO 8/maj ’16). Relikh är en fruktad puncher som på väg till sin VM-chans erövrat WBA/IC-titeln och nu som 26-åring kan nå sitt stora mål. För 33-årige Burns finns bortom en seger mot Relikh en potentiell stormatch mot amerikanska stjärnan Adrien Broner.
”Jag är lugn”, säger Burns, ”jag vet hur man hanterar en puncher. Och jag är långt ifrån färdig med min karriär, det kommer så mycket mer! Jag ser fram emot Broner i Las Vegas!” Ricky Hatton-tränade Relikh har inte pratat mycket före nattens uppdrag. Ringen väntar. Båda boxarna vägdes korrekt in på torsdagskvällen.
Det är en riktigt intressant tungviktsfight som semi på galan, nämligen mellan Dillian Whyte (18-1/14 KO, invägd på 115 kg) och Ian Lewison (12-2-1/8 KO, invägd på 123 kg) om Brittiska tungviktstiteln.