CALEB PLANT SLOG STORT CALEB TRUAX ..

jan 31, 2021
boXning

I en pandemi där den levande publiken uteslutits från arenan är det ändå nästan märkligt hur en begränsad men starkt växande publikhysteri istället över sociala media och via TV-utbudet – i detta fall nätbundna USA FOX – fångar intresset anmärkningsvärt stort. Så var fallet i helgens ”Caleb-mania” för IBF-VM-kampen i supermellanvikt i Shrine Auditorium i Los Angeles där försvarande mästare Caleb ”Sweethands” Plant (21-0/12 KO) tog sig an förre VM-kungen i klassen ”Golden” Caleb Truax. Det hade varit mycket snack innan och båda två hade en del att leva upp till. Nu blev det i saklig mening en ganska enahanda historia, där Plant dominerade från start till mål och hade full kontroll över motståndaren, men ändå aldrig riktigt hade honom illa ute eller i fara för att bli stoppad. Efter 12 fullbordade ronder lämnade domarna in identiska (och rätt självklara) siffror som gav Caleb Plant segern med 120-108 x 3.

”Jag hade velat stoppa honom”, sa Plant efteråt, ”och jag är besviken över att jag skadade handen tidigt i matchen, men jag fick ändå till en bra insats och jag vann ju stort. Jag anser att jag är världens bästa supermellanviktare och jag vill ena titlarna framöver. Jag är redo för dem! Ställ upp dem för mig bara!”

De andra mästarna i supermellan är Canelo Alvarez (WBA) & Billy Joe Saunders (WBO) medan WBC för närvarande är vakant, men där Canelo möter Avni Yildirim om även det bältet den 27/2 i Hard Rock Stadium i Miami, Florida.

Främsta förmatch i Los Angeles var mötet över 10 ronders distans mellan de obesegrade tungviktarna Michael Coffie (nu 12-0/9 KO) och Darmani Rock (nu 17-1/12 KO), som slutade med en imponerande KO i tredje ronden för Coffie. Han sänkte Rock med en vänster uppercut, där dock denne klarade räkningen med viss möda men strax efteråt gick han ner igen för en vänsterkrok, och då slopade ringdomare Jack Reiss räkningen, vilket i Kalifornien skrivs till KO. Tid: 59 sekunder.