CALLUM SMITH POÄNGSLOG HOLZKEN – I FINAL VS SAINT GEORGE

feb 25, 2018
boXning

I den sista semifinalen i World Boxing Super Series, den avslutande kampen i supermellanvikt, lyckades det Callum ”Mundo” Smith (24-0/17 KO) att strax efter midnatt notera en tämligen klar och överlägsen poängseger över tuffe holländaren Nieky Holzken (13-1/10 KO), sen ersättare för sjuke Jürgen Brähmer, i Arena Nürnberger Versicherung i Nürnberg, Tyskland.
Det blev en tämligen enahanda fight som bra länge var i stort sett ’skott på ett mål’, då Callum Smith bak sin långa jabb helt dominerade tillställningen och pepprade Holzken som han ville och snek in en vacker höger uppercut emellanåt liksom enstaka krokar utifrån. Holzken hade någon enstaka träff här och där men var under kampens första halva inte i närheten av att vinna någon rond, bortsett från en hygglig spurt i femte ronden. Men från sjunde ronden tog sig fighten som sådan något, då holländaren, konstant på marsch framåt trots allt ’pisk’ han fick, började pressa hårdare och gjorde en hygglig sjunde rond, vann åttonde och var bra med i ytterligare några ronder mot slutet men blev ändå på det hela utboxad. Smith, enorm storfavorit, i och med byte av motståndare, förmådde dock inte glänsa, han gjorde ett gediget jobb och vann säkert men hans aktier inför finalen av WBSS stärktes föga. Han vann dock helt klart hos poängdomarna med 118-110, 117-111 x 2; de senare siffrorna snarast lite smickrande för Holzken, måhända i skenet av en starkt pro-holländaren publik.
Intervjuad efteråt sa Holzken: ”Jag trodde det skulle vara svårare – jag var ju den dominerande .. han backade! Jag tyckte jag gjorde ett bra jobb!”
Callum Smith: ”Jag var lite besviken att det inte blev Brähmer, som jag tränat för .. men jag gjorde jobbet, jag tog inga onödiga risker utan såg till att vinna. Jag hade stor press på mig och alla sa det skulle vara enkelt, men jag förstod det kunde bli ett långt jobb. Han var tuff och gick till anfall, men jag var den klart bättre boxaren. Det viktiga var att säkra min plats i finalen mot Groves, och jag gjorde det.”
”Saint” George Groves följde matchen från ringside och kom efteråt upp i ringen för en ’staredown’ mot Smith .. och sa: ”Jag blev inte imponerad, men jag förstår att det inte var ett lätt jobb för Callum för han har förberett sig för helt annat motstånd, men han gjorde jobbet, och nu är det vi två i final och det kommer att bli nåt helt annat. Min axel gick ur led i min semi, men de vred den tillbaka på plats på kvällen och nu känns den okej .. jag längtar redan efter att komma in i gymet och förbereda mig för finalen .. och jag kommer att vara fit for fight för den, tro mig!”

Den ursprungliga tanken att båda WBSS-finalerna – cruiser och supermellan – skall gå i Jeddah i Saudiarabien den 11/5 är nu skrotad .. där handlar det nu enbart om cruiservikten. Supermellan-finalen går högst troligt i London den 2/6, ett stort brittiskt drama som det är: London (Groves) vs Liverpool (Smith).