CANELO ALVAREZ OCH CALLUM SMITH I PODIE-SNACK; GOLOVKIN-SZEREMATA INVÄGDA FÖR NATTENS FIGHT

dec 18, 2020
boXning

Nya dominerande streamingföretaget DAZN hade på torsdagens kväll stor dubbel-show för alla sina tittare med tillgång att ses över flertalet sociala media dessutom. Det bjöds på ett mycket städat och nästan propert podie-snack med lördagsnattens mega-shows stjärnor, kilo-för-kilo & mellanvikts-kungen Saul ”Canelo” Alvarez och försvarande supermellanviktskung Callum ”Mundo” Smith, som kommer att drabba samman i The Alamodome i San Antonio, Texas inför maxtillåtna 12.000 åskådare. Det var Matchroom-promotorn och DAZN-bossen Eddie Hearn själv som höll i programmet och han kallade upp Callum och Canelo till sig på scenen, där de tre bänkade sig i var sin fåtölj, varifrån sedan hölls ett ganska lågmält och riktigt snyggt studiesamtal. Canelos inlägg fick i ’vanlig ordning’ översättas från spanskan av en utanför bild osynlig tolk, men det gjordes smidigt och proffsigt. De två och Hearn knackade knogar mot varann både vid entre och avslut och hela snacket gjordes utan minsta munskydd. I sammandrag sa de två följande, varefter de poserade mot varann, där man mycket tydligt såg den stora längdskillnaden boxarna emellan. Canelo Alvarez är ju en riktig ’huggkubbe’ på modiga 173 cm längd, Callum Smith är en ’humlestör’ på 191 cm.

 

Smith: ”Jag är precis där jag vill vara i karriären och livet. Äntligen har jag nått mitt största mål, att boxa i en mega-fight och mot världens bästa kilo-för-kilo. Jag är världsmästare och jag har kommit hit på långt, hårt arbete. Nu vill jag kröna allt med en seger här. Jag är redo .. jag är en skicklig boxare, jag har längd och räckvidd (198 cm!) på min sida och jag gillar mina chanser till seger. Jag tycker inte det är någon ’up set’ om jag vinner: det är min tid nu!”

Canelo: ”Jag är klar och redo för en riktigt stor utmaning; jag tackar Gud för att vi kan hålla den här fighten år 2020. Supermellan/76,2 kg är inga problem för mig, jag känner mig bra här på denna vikt och ser verkligen fram emot en tuff uppgift. Callum är en bra boxare och han är lång, men jag har mött stora boxare förr och besegrat dem, och jag har stor erfarenhet nu och jag är enbart här för att vinna; vi har båda god slagkraft och vi kommer att ge fansen en verklig fight på lördag och jag tror vi kan bjuda dem på en knockout!”  

Foto: Alvarez-promotor Hearn-Smith; Courtesy Matchroom

I den andra avdelningen av Matchroom/Hearns show var det dags för invägning av fredagskvällens kämpar – nu med scenen snabbt bytt till Hollywood, Florida och ett liknande men mer ordinarie upplägg med hela raddan av förmatchboxare först invägda på scenen där, varefter MC:n kallade upp utmanare Kamil Szeremeta och så världsmästare (försvarar sina IBF/IBO-bälten i mellanvikt) Gennadiy ”GGG” Golovkin på scenen, där de – dito utan munskydd – äntrade vågen i tur och ordning och vägde in .. snackade några korta ord om hur klara för fight de var, poserade på benäget avstånd från varann, nickade artigt ’hej då’ och gick åt var sitt håll för att ladda inför nattens drabbning. GGG vägde in på 72,1 kg (nästan ett halvt kg till godo) och Szeremeta på 72, 2 kg.