CANELO AVGICK SOM WBC-CHAMP; FÖRHANDLAR VIDARE MED GGG

maj 20, 2016
boXning

caneloGGG

I den märkligaste av rockader fortsätter förhandlingarna om när-var-hur man skall få till den största mega-match som går att göra i boxning idag, den om mellanvikts-VM mellan Saul ”Canelo” Alvarez och Gennady ”GGG” Golovkin. Men eftersom tiden för egna förhandlingar nu löper ut, och därför WBC skulle sätta ut matchen till purse offer – och därmed låsa positionerna både tidsmässigt och penningmässigt (55% till Canelo och 45% till GGG), vilket ingendera parten idag vill – så händer nu något extraordinärt: Alvarez säger upp sin VM-status som WBC-mästare .. och Golovkin, som hittills varit ”interim”-mästare för WBC – men framförallt också håller WBA & IBF-titlarna  – blir nu, från idag, upphöjd till fullvärdig WBC-kung .. också. Därmed kan förhandlingarna fortsätta teamen emellan, utan styrning. Men samtidigt uppstår också risken för att vid en kollaps i dessa förhandlingar går Canelo från bordet lottlös medan GGG nu äger rubbet. Båda säger sig dock enbart ha målet för ögonen att verkligen få till super-fighten.

Alvarez: ”Jag kommer att möta ’GGG’ och jag kommer att besegra ’GGG’, men jag kommer inte att finna mig i konstgjorda dead-lines; därför avsäger jag mig WBC-bältet, men har informerat Golden Boy Promotions och mitt team att fullfölja förhandlingarna och komma till ett avslut så snart som låter sig göras.”

Golden Boy-chefen Oscar de la Hoya: ”Det är ingen tvekan om att Canelo Alvarez är boxningens största stjärna idag. Han är ivrig att komma in i ringen med ’GGG’ för att visa världen vem som är bäst kilo-för-kilo, men han vägrar förhandla under en påtvingad dead-line. Med WBC-titeln nu ute ur bilden så tror jag och vi att ’GGG’ och K2 Promotion kan komma till förhandling i god tro och få avtalet gjort.”