CANELO KNOCKADE KHAN I VM-DRAMA!

maj 08, 2016
boXning

imageSaul ”Canelo” Alvarez försvarade sin WBC-VM-titel i mellanvikt mot brittiske utmanaren Amir Khan med en förkrossande KO-seger i sjätte ronden av deras möte i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada, USA på lördagsnatten – söndag morgon svensk tid.
Amir ”King” Khan (nu 31-4/19 KO) öppnade fighten utomordentligt fräckt och skakade Canelo med en vass höger i första ronden och boxade briljant i andra då han fick mästaren att missa grovt, via snabba slagserier och snabbare fotförflyttningar. Canelo (nu 48-1-1/34 KO) hittade bättre sin egen boxning, ökade successivt trycket och började träffa hårt mot kroppen ifrån fjärde ronden .. och i sjätte landade han en massiv höger som fällde Khan rak lång på rygg. Ringdomare Kenny Bayless räknade ut honom på tiden 2:37.
”Han är en snabb fighter och jag visste jag skulle få problem tidigt”, sa Canelo efter matchen, ”men jag visste också att jag skulle reda ut det ju längre in i fighten vi kom. Folk tror att jag bara handlar om ’power’ men i natt visade jag att det finns mycket mer där.” OCH tillfrågad om ”GGG” Golovkin och ett slutgiltigt mästarmöte om vem som är den riktiga mellanviktsmästaren svarade han: ”Jag har bjudit in honom till ringen. Som vi säger i Mexico ’We don´t f-k around’. Jag fruktar ingen i en boxningsring. Jag kan dra på mig handskarna och ta honom här och nu!”
I förmatcher slog förre IBF-kungen i mellanvikt David Lemieux (35-3/32 KO) ut Glen Tapia (23-3/15 KO) på ett imponerande vis i fjärde ronden; och förre VM-utmanaren i klassen Curtis Stevens (28-5/21 KO) slog en vass KO 2 över tidigare obesegrade Patrick Teixeira (nu 26-1/22 KO); obesegrade Frankie ”Pit Bull” Gomez (21-0/13 KO) slog överraskande enkelt högt rankade welterviktaren Mauricio Herrera (22-5/7 KO) solklart på poäng 10; och promotor-kusinen Diego De la Hoya (15-0/9 KO) stoppade tidigare obesegrade Rocco Santmauro (13-1/1 KO) på TKO 7 i försvar av sin WBC Youth Title i lätt fjädervikt.