CANELO OCH MUNGUIA INVÄGDA OK, INFÖR ”MEXIKANSKA KRIGET”..

maj 04, 2024
boXning
Den storligen emotsedda jättefighten mellan Saul ”Canelo” Alvarez och hans utmanare om den odiskutabla VM-titeln i supermellan, Jaime Munguia, är helt klar för drabbning. 
Båda två passerade fredagskvällens läkarundersökning och invägning – utan missöden, vilket det fanns viss risk för, efter de senaste dagarnas allt hetare stämning mellan lägren, och kanske framförallt mellan ’Canelo’ själv och hans forna promotorer, numera Munguias man, Oscar de la Hoya, men det hölls nere under invägningsceremonin. Canelo vägde in på 75,7 kg och utmanaren på 76 kg jämnt. De skakade hand, stirrade varann stint i ögonen, och gör sig nu redo för vad många velat kalla ”det mexikanska inbördeskriget”.
Matchen är en första kulmen på årets firande av den mexikanska festligheten ”Cinco de Mayo” /Femte Maj-högtiden/ och går av stapeln inatt i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada, och kan följas över bl a DAZN Pay-per-view. Själva huvudmatchen torde komma på vid 06-snåret söndag morgon svensk tid.
Båda uttalade sig beskt om sin respektive syn på kampen, vid torsdagens sista pressmöte.
Canelo Alvarez: ”Det här kommer att bli ett stort mexikanskt krig! Både Munguia och jag har kommit för att segra, men det kommer att bli jag som tveklöst avgår med vinsten. Jag struntar i snacket om erfarenhet vs ungdom. Jag har allt som behövs för seger, och jag vet vad jag behöver göra för att vinna. Jag känner mig bättre än nånsin och jag är redo för fight! Munguia har ’power’ och han är en bra fighter. Men jag är också en stark fighter, och jag kommer visa er alla det på lördag natt .. matchen kommer vara så länge den varar. En sak är dock helt klar – ni kommer inte vilja missa detta!” 
Jaime Munguia: ”Canelo Alvarez har en stor erfarenhet och har slagit många stora fighters. Jag har inte samma stora resumé, men jag har ungdomligheten på min sida. Jag ska visa vad jag verkligen går för på lördag natt! Jag är glad över att han vill slå ut mig, för jag kommer med samma inställning. Jag är här för att slå ut honom! Det kommer att bli en stor fight! Utanför ringen har jag all respekt för Canelo, men inne ringen ryker den respekten helt och hållet!”