CANELO SLOG UT YILDIRIM, ARROYO STOPPADE RODRIGUEZ; PARKER SLOG FA ..

feb 28, 2021
boXning

Saul ”Canelo” Alvarez (55-1-2/37 KO) gjorde i sitt obligatoriska försvar av WBC-VM, men med även WBA-titeln i supermellanvikt på spel, processen kort med utmanaren Avni Yildirim (21-3/12 KO) inatt i Hard Rock Stadium i Miami, Florida. Arenan var fylld med 15.000 åskådare – placerade på ”socialt avstånd”, med åtminstone ringsidepubliken iklädda munskydd. Det blev en tämligen ensidig fight som Canelo dominerade helt från start, och i tredje ronden golvade han utmanaren, och när denne kom upp i tid bestods han sedan en tuff omgång fram tills gonggongen kom som befriare. I pausen till fjärde ronden gav Yildirim upp. ”Jag vill ena den här viktklassen”, sa Canelo efteråt, ”WBO-mästaren och hans folk snackar mycket, och nu behöver vi göra upp. Det är dags. Jag gillar inte snack – allt jag vill är att gå in i ringen, vinna och skapa historia. Låt oss göra det!”

Promotor Eddie Hearn kom omedelbart ut och förklarade att nästa jobb för Canelo blir WBO-kungen Billy Joe Saunders, satt till den 8 maj. Britten svarade omgående med en kommentar: ”Jag har vad som behövs för att besegra Canelo!”

Den andra titelfighten på cardet i Miami handlade om WBC:s vakanta interim-titel i flugvikt. Här var det ju ursprungligen meningen att den rättmätige WBC-kungen Julio Cesar Martinez skulle försvara VM, men han blev kort före matchdags skadad och tvangs dra sig ur. Då skapades denna ”interim-titel” fight på nolltid (2 dagar) mellan utmanaren McWilliams Arroyo (21-4/16 KO) och snabbt inkallade Abraham Rodriguez (27-3/13 KO), och det blev en enahanda historia. Arroyo var klart den bättre, golvade Rodriguez i fjärde ronden och hade honom illa ute i femte, när ringhörnan kastade handduken! Ringdomare Samuel Burgos stoppade där matchen på tiden 1:41 av ronden.

TIDIGARE på lördagen, på kvällstid i Spark Arena i Auckland, New Zealand, kunde förre WBO-mästaren i tungvikt Joseph Parker (28-2/21 KO) i en ganska bökig och seg fight som aldrig tände till arbeta sig fram till en till sist klar om än inte helt övertygande poängseger över tidigare obesegrade Junior Fa (nu 19-1/10 KO) och därmed erövra vakanta WBO/Oriental-titeln i tungvikt. Poängen skrevs till 117-111, 119-109, 115-113. Parker är därmed kvar i snacket om kommande VM-chanser, men utan att egentligen stärka aktierna.

Andra toppresultat under helgen: Anthony ”The Dog” Dirrell (33-2-2/24 KO) gick oavgjort över 12 ronder mot Kyrone Davis (15-2-1/6 KO) efter en tuff, tät fight som dömdes på delade domarröster (115-113 Davis, 115-113 Dirrell, 114-114) i Expo Hall i Los Angeles, Kalifornien. Detta var en WBC elimination i supermellan – men kom således till inget avgörande.

Redan på fredagsnatten blev italienaren (delvis Miami-baserad) Daniele Scardina (19-0/15 KO) ny Europamästare (EBU) i supermellanvikt efter att i Allianz Cloud i Milano, Italien ha stoppat spanjoren Cesar Nunez (17-3-1/9 KO) på TKO 8. Scardina jobbade sig fram till ett klart överläge och hade spanjoren i bryderi i åttonde, då ringdomaren bröt matchen på 2:55 av ronden.