CANELO STOPPADE FIELDING, FARMER FÖRSVARADE VM, TAYLOR SLOG WAHLSTRÖM; DALAKIAN VANN PÅ TKO, DITO PARKER ..

dec 16, 2018
boXning

I en mycket intensiv lördag med boxningar runt om vann favoriterna i rask takt .. Största jobbet låg på dubble mellanviktskungen Canelo Alvarez (50-1-2/34 KO) ansvar, då han på lördagsnatten (söndag morgon svensk tid) gick upp i supermellanvikt och utmanade WBA/Regular-kungen Rocky Fielding (27-2/15 KO) om dennes VM-bälte i Madison Square Garden i New York, och inför 20.112 åskådare gjorde ett superbt jobb. Canelo visade sig vara överlägsen från start trots att han är huvudet kortare än britten, men redan i första fällde han honom med en vass vänsterkrok mot mellangärdet … och i andra gjorde han om detta en gång till och dominerade stort, varpå han avgjorde med två nedslagningar i tredje, den sista med en ny vänsterkrok i kroppen! Inget snack om saken, och nu är således Canelo även ”VM-kung” i supermellanvikt, låt vara ’bara’ Regular-versionen. Hans mål var att sälla sig till den tidigare kvartett mexikaner som innehaft VM-titlar i tre olika viktklasser – det målet är nu uppnått – men riktigt vad han ska göra med den nya titeln är oklart; hans stora grej är givetvis den suveräna mellanviktstiteln (WBC/WBA), som han säkerligen kommer att behålla.  

Han gav inga omedelbara svar efteråt men var nöjd med sin insats, fattas bara annat: ”Jag är lycklig över min seger här i Madison Square Garden och mycket glad över titeln. Det var en härlig upplevelse att boxa här, och jag hoppas detta var första gången av många framöver. Det gick bra, och hans misstag var att ge sig in i slagväxlingar med mig – det gav mig de tillfällen jag behövde!”

Den andra VM-fighten i MSG såg IBF-VM-kungen Tevin Farmer (28-4-1/6 KO) försvara sitt bälte och ta en tämligen klar poängseger över utmanaren Francisco Fonseca (22-2-1/16 KO) från Costa Rica, medelst snabba förflyttningar och effektiv kontraboxning. Fonseca pressade framåt men blev utsmartad och mästaren byggde en säker poängledning som han höll lätt in i ”mål”. Farmer vann med 117-111 hos alla tre domarna.

Den tredje VM-fighten i MSG var damernas och där försvarade IBF/WBA-VM-drottningen Katie Taylor (12-0/5 KO) sin titel med en helt enhällig och massiv poängseger över Finlands Eva Wahlström (22-1-1/3 KO). Taylor vann alla ronder och dominerade finskan från start – Wahlström, som ju är champion i viktklassen under, kämpade hårt men kunde inte hindra en ny imponerande stark seger för Irlands boxnings-ess; Taylor vann med 100-90 hos alla tre domarna.

I Parkovy Convention Centre i Kiev, Ukraina försvarade WBA-VM-kungen i flugvikt Artem Dalakian (18-0/13 KO) sin VM-titel för andra gången och nu stoppade han Gregorio Lebron (21-5/16 KO) från Dominikanska Republiken efter att ha golvat honom tre gånger i sjätte ronden på TKO, i ett övertygande starkt försvar av titeln.

OCH i Horncastle Arena i Christchurch, New Zealand gjorde förre WBO-VM-kungen i tungvikt Joseph Parker (25-2/19 KO) comeback efter sina tidigare nederlag och mötte här Alexander ”The Great” Flores (17-2-1/15 KO) från USA i en väl upphaussad fight, men där det snart visade sig att den nye ”elakare” Parker var mer än numret för stor för motståndaren. Parker golvade sin man med en höger i tredje och avslutade honom sedan medan en skur av slag, KO 3.

I Kühlback i Bayern, Tyskland försvarade Tina Rupprecht (9-0/3 KO) sin WBC-VM-titel i stråvikt/minimumweight  på poäng 10 över Niorkis Carreno (9-1/7 KO) med klara poängsiffror: 97-91, 96-92 x 2. OCH i Club Atletico i La Rioja i Argentina försvarade Marcelia Eliana Acuna (49-7-1/20 KO) sin IBF-VM-titel i lätt rfjädervikt mot Yenifer Rodriguez (9-3-2/6 KO) på TKO 5, redan på fredagskvällen.