CANELO VANN RUGGIG KLASSIKER ..!

sep 16, 2018
boXning

I en underbar tå-mot-tå totalt krig i tolv ronder fight lyckades till sist Saul ’Canelo’ Alvarez (50-1-2/34 KO) vinna två av tre domares gehör för en knapp men rättvis seger över Gennady ”GGG” Golovkin (38-1-1/34 KO) på lördagsnatten (klart vid 06+tiden i Sverige) i T-Mobile Arena i Las Vegas inför över 20.000 jublande fans – en match som kommer att bli en klassiker.

De öppnade förvisso mer avvaktande med ett alldeles jämnt jabbing-test i första ronden, i gott tempo men utan full satsning, men redan i andra tog Canelo fighten till GGG .. och sen växte kampen till fullt krig allt hårdare rond för rond. GGG hade en bra fjärde då mexikanen också drog på sig ett cut över vänster ögonlock – som sedan hölls bra under kontroll men ändå blev allt större. VM-kungen från Kazakstan kom lite till korta i flera av mellanronderna, i tuffa slagdueller, där Canelo tycktes bygga en poängledning. Det var inte tal om att fly undan och kontra denna gång – nu stod han framför GGG och levererade! Golovkin tvangs satsa ursinnigt hårt för att svara upp och plockade sedan varannan rond under matchens andra hälft, i allt våldsammare slagbyten, samtidigt som båda är så skickliga att de undvek att träffas av upprepade slag, men tycktes inte kunna komma riktigt ikapp. Tionde ronden blev en ruggig en, där Canelo öppnade bäst, tappade initiativet till GGG, tog tillbaka det igen för att komma under ny attack i slutsekunderna! De sista två ronderna bytte de slag närmast non-stop in i slutsekunderna. Canelo gick momentant i golvet i 12:e i en halkning som utmärkte ringdomaren Benji Esteves dömde som sådan direkt. Den ronden kunde gå åt vilket som helst, men lämnade GGG med ett blödande jack över höger ögonbryn. Båda boxarna tog ut segern efteråt och hissades av sina team, men sedan följde en andlös väntan på domslutet: Poängdomare Feldman fick oavgjort 114-114 men Moretti och Weissman hade båda 115-113 till Canelo ..!

Varpå Alvarez under ett enormt mexikanskt jubel kröntes till WBA, WBC, IBO & RING Champion – medan Golovkin lämnade ringen utan att ge intervju. Canelo prisade efteråt sin motståndare som en verkligt tuff man och svår att slå men jublade över sin största seger: ”Om folk och fans vill ha en tredje fight så gör vi det igen! Viva Mexico ..!”