CANELO VS GGG 3 KAN VARA PÅ ’G’ …

sep 17, 2018
boXning

World Boxing Council kallade lördagens häftiga VM-fight i mellanvikt mellan Canelo Alvarez och Gennady ”GGG” Golovkin för ”a battle that will rage for an age!/en batalj som kommer att pratas om i en mansålder!”, och det var förvisso en verkligt strong titelfight, en som kommer att räknas in bland klassikerna.
Nu när domarkorten tillkännagivits kan man se att det faktiskt stod och vägde in i tolfte och sista ronden – båda de sista ronderna var knallhårda och kunde dömts åt båda håll – där det efter rond 11, som alla tre domarna gav till GGG, stod 105-104 till Canelo hos samtliga domare .. med tre minuter kvar. Två av domarna (Moretti & Weisfeld) gav avslutningen till mexikanen medan tredje domaren (Feldman) gav sista ronden till GGG – varför det blev 115-113, 115-113, 114-114. Sista ronden avgjorde även detta drama med minimal marginal ..!

Team Canelo firade behärskat i ringen efteråt medan Golovkin lämnade ringen – men Canelos coach Erik Gomez sa direkt i ringen efter fighten avgjorts till GGG:s coach Abel Sanchez ”låt oss göra en tredje fight!”, och Sanchez gratulerar nu Canelo och hans team till segern: ”de gjorde ett fantastiskt jobb”, men säger också att Tom Loeffler (GGG/manager och promotor) skall sätta sig med Oscar de la Hoya (Canelos dito) för att diskutera en fortsättning. ”Varför inte göra det på ’cinco de mayo’ .. i maj nästa år, så som returen först var tänkt. Inget kan bli större!”

 

Att matchen är en blivande klassiker tycks de flesta eniga om – men om domslutet, åter igen, var rätt råder det stor oenighet om. Förra gången blev många väldigt upprörda över att en match GGG till synes vann relativt klart kunde dömas oavgjord. Nu var det knallhårt hela vägen in i kaklet, där GGG:s svacka i mittenronderna tillät Canelo leda knappt in i slutomgångarna. Där kom GGG som en furie, men fick svar på tal .. och minimala avgöranden avgjorde. Hade en domare till sett GGG segra i sista ronden hade det blivit oavgjort – på riktigt den här gången!