Canelo vs Kirkland tar fart!

maj 06, 2015
admin

canelo-oscar-kirklandDenna fightweek kulminerar på lördag med det jätte-card matcher i Minute Maid Park i Houston, Texas, USA där programmet toppas av Saul ”Canelo” Alvarez (44-1-1/31 KO) som tar sig an James Kirkland (32-1/28 KO) inför vad som väntas bli en jättepublik.

 

Man har redan sålt över 30.000 biljetter och efterfrågan under de sista dagarna tycks synnerligen stor. Det är en mycket ”het” huvudmatch och lite ont blod mellan huvudpersonerna hjälper promotor Oscar De La Hoyas Golden Boy Promotions att sälja kampen och evenemanget. Båda huvud-kontrahenterna deltog snyggt på stadens stora festligheter under tisdagen, ”Cinco de Mayo Fan Fiesta”. I dessa ”rekord-tider”/Floyd vs Manny, så är det månne på sin plats att minnas att just Canelo var den andra parten, Floyd Mayweathers motståndare, i den förra rekordmatchen, den vars rekord nu ryker. Det nederlag Canelo då inkasserade är det enda han råkat ut för under 46 proffs-fighter. Alvarez blev i den kampen av med inte bara nollan i nederlagskolumnen utan också sina bälten i lätt mellanvikt (WBC & WBA), men sedan dess har han tagit två starka segrar och matchen mot stenhårde Kirkland går över 12 ronder och fungerar som VM-kval. Vilket blir extra betydelsefullt när nu Mayweather indikerat att han tänker säga upp sina VM-bälten .. ”yngre förmågor förtjänar chansen”. Båda boxarna i lördagens drabbning är således vid ett avgörande vägskäl, och båda är således på väg tillbaka från nederlag på högsta nivå. Det senare sagt med förlov gällandes Kirkland, som ju var branschens hetaste nytillskott när han sprang på ett sensationellt nederlag mot Nobuhiro Ishida så långt tillbaka som 2011 – därefter har han något omständligt och på sistone sporadiskt jobbat sig tillbaka, med 5 raka segrar inkluderandes WBC Continental Americas titel, men utan att få till en riktig match på hela 2014. Han kallas ”Mandingo Warrior” och är fruktad för sin avgörande punch, men han är nu 31 år gammal .. i förhållande till Canelos blott 24 års ålder.

Semin på fight-cardet är en tänkt thriller i lätt weltervikt mellan Frankie Gomez (18-0/13 KO) och veteranen och ex-mästaren Humberto Soto (65-8-2/35 KO) och i övrigt är det sprängfyllt med inte mindre än fjorton (!) förmatcher.

 

Detta är dock inte lördagens enda stor-evenemang: i Festhalle i Frankfurt, Tyskland möter Felix Sturm (39-4-3/18 KO) Fedor Chudinov (12-0/10 KO) om WBA:s interimtitel i supermellanvikt – och i den andra huvudmatchen möter Jack Culcay (19-1/10 KO) Maurice Weber (21-1-1/8 KO) om WBA:s interimtitel i lätt mellanvikt.

 

Och denna fight-week tjuvstartar redan på onsdagsnatten med en triple-header i Tokyo, Japan där obesegrade Takashi Uchiyama (22-0-1/18 KO) möter dito obesegrade Jomthong Chuwatana (9-0/4 KO) om WBA:s lätta lättviktstitel .. och Ryoichi Taguchi (21-2-1/8 KO) försvarar WBA:s lätta flugviktstitel för första gången mot förre mästaren Kwanthai Sithmorseng (49-3-1/26 KO) .. och tredje VM-kampen handlar om damernas mini-flugvikt (WBO) mellan Kumiko Seeser Ikehara (6-1-2/3 KO) och utmanaren Kayoko Ebata (8-5/4 KO) över 10 ronder.