Carl Froch lägger handskarna på hyllan

jul 16, 2015
admin

frochDen tredubble världsmästaren (WBA/IBF & tidigare WBC) i supermellanvikt britten Carl Froch meddelade på tisdagen att han lägger handskarna på hyllan efter 13 år som professionell boxare. Han avgick som obesegrad Champion i början av året, men har inte sagt om han tänkt sig en fortsättning, tills nu.

Han höll Commonwealth och brittiska titeln 2004-08, WBC-VM 2008-10 (förlust i Super Six till Mikkel Kessler), tog tillbaka WBC-VM genom seger över Artur Abraham (i Super Six/Kessler lade av pga skada) men förlorade i finalen 2011 till Andre Ward – det var hans andra och sista förlust i karriären – men kom tillbaka som IBF-världsmästare efter att ha slagit ut Lucian Bute 2012 och adderade WBA-VM genom att slå Mikkel Kessler inför 52.000 människor i Millenium Dome i London 2013, och efter det försvarade han sina titlar två gånger mot George Groves – nu aktuell om WBC-VM mot vår Badou Jack. Den senaste matchen var den 31/5 2014. Totalt gick han 35 matcher, vann 33 varav 24 på KO. Han räknades som Storbritanniens största boxare kilo-för-kilo.

 

I sitt avsked meddelade han: ”Jag är oerhört stolt över vad jag lyckats åstadkomma i min sport, men nu är rätt tillfälle att lägga av. Jag har inget mer att bevisa och min karriärs resultat talar för sig självt.”

Han skall nu jobba som expertkommentator för Sky Sports, den TV-kanal som följde honom genom karriären. ”Inget kommer kunna ersätta spänningen av att äntra ringen, men med Sky Sports kommer jag att kunna göra det näst bästa”, tillade han.