Cecilia Braekhus bryter samarbete med Sauerlan

apr 05, 2014
admin

Nyhetsbild_32_Cecilia_Braekhus

 

På torsdagen började norska media sprida nyheten att Cecilia Braekhus bryter sitt mångåriga samarbete med Team Sauerland. På fredagen bekräftade affärsmanagern och talesmannen för Braekhus Rune Brynhildsen till Verdens Gang att brytningen var ett faktum. ”Cecilias advokater har  nu formellt gett Team Sauerland besked att hon inte accepterar avtalet för kampen den 25 maj och att oenigheten är så stor att hon därför nu väljer avsluta samarbetet”, säger han.

Promotor Nisse Sauerland svarar emellertid VG att han inte mottagit något sådant besked och att han inte hört något om detta.

 

Härmed går nu spekulationerna vilda. Vad handlar det om? Cecilia Braekhus har tidigare deklarerat att hon blott skall boxa något mer år. Hennes nuvarande kontrakt med Sauerland gick ut i februari – och hon väljer tydligen nu att inte förlänga. Handlar detta om att hon nu under sin sista period i ringen skall kunna maximera inkomsterna, och bygger hon då förhoppningarna på att den nya norska regeringen skall leva upp till sina löften och släppa proboxningen fri i Norge … och att därmed en återuppväckt norsk promotion skall kunna ge henne guldsits. Det finns norska TV-intressen i rörelse för en sån utveckling: TV Norge, Max .. beredda att ta upp konkurrensen med Viasat (Sauerland).

Sista ordet är säkerligen långtifrån sagt i ärendet – det finns säkert risk för rättsliga påföljder om vem som har rätt till vad i splittringen. Och vad innebär detta för exempelvis Mikaela Laurén att få en ny VM-kamp mot Cecilia..? Blir proffsen tillåtna i Norge ökar säkerligen dessa chanser avsevärt .. men många frågor återstår därvid. Och en period av osäkerhet följer obevekligen nu.

 

Cecilia Braekus är det andra stora nordiska avhoppet från Team Sauerland. Under mörka rubriker lämnade ju finske tungviktaren Robert Helenius stallet sommaren 2013, då skadad och därför ändå i karantän, men denna blev betydligt längre än tänkt, och det har nu gått mer än ett år sedan Helenius senast var i ringen. På senare tid har emellertid Helenius och Sauerland nått någon form av kompromiss och ”Den Nordiska Nattmaran” lär nu vara på comeback-tåget.

 

Jison