CECILIA BRAEKHUS SUVERÄN I OSLO!

okt 02, 2016
boXning

imageNorges stora kvinnliga idrottsidol, vid sidan av de stora skidstjärnorna, Bergens boxningsdrottning Cecilia Braekhus (nu 29-0/8 KO) försvarade alla sina bältet (WBC/WBA/IBF/WBO/IBO) inför 9000 jublande fans i Spektrum i Oslo på lördagskvällen, och hon gjorde på ett helt suveränt sätt, då hon utan prut tog kampen till utmanaren Anne Sophie Mathis (27-4-1/23 KO), en av denna bransch ”hårdingar”, och spöade henne rakt upp och ner! Hon tog första ronden på offensiv men smart boxning, där hon merendels överrumplade Mathis, och när den senare öppnade andra ronden hårt svarade Braekhus som en klippa, och plötsligt var det bara hon som slog .. fransyskan sprack under vänster öga och tog plötsligt stryk, vek sig undan och blev hängande över repen medan ringdomare Frank Michael Maess bröt matchen på tiden 1:05!
Sportsligt var det dunder-succé av Braekhus, som efteråt gav sin tränare Jonathan Banks credit för sin nya tuffare boxning och glädjestrålande skrek ut: ”Så nu är jag knockout-boxare också! Jag har alltid sett mig själv som tekniker – jag är en tekniker – men se, nu kan jag slå KO dessutom!” Banks såg nöjd ut med bedriften och sa kolugnt: ”Detta var en ’beautiful performance’!” Hon grattades också i ringen av Norges statsminister Erna Solberg, också hon från Bergen, och tillsammans konstaterade de att det hela var en mycket stor kväll för Norge men allra mest för Bergen. Historiskt var det – med proffsboxningens återkomst till Norge efter 35 års bortavaro, och det var i allra högsta grad Cecilia Braekhus förtjänst.
I publiken fanns Klara Svensson, hennes officiella nästa WBC-utmanare, och tillfrågad om hon var nästa uppgift i ringen svarade Cecilia något svävande på det och skyndade sig understryka att hon allra helst vill ha den amerikanska superstjärnan Cris Cyborg, brasiliansk MMA-stjärna som fuskat med boxning och utmanat norskan.
Som tävling och promotion – promotor var Braekhus egen First Lady Promotions – var det dock en besynnerlig och undermålig show; den hade en enda förmatch, där debuterande cruiserviktaren Kevin Melhus gjorde processen kort med lätte tungviktaren Christian Dulz (1-0), KO 2 efter förvisso ett par riktigt snygga kroppslag. Den matchen kom efter en mindre ’evighet’ av mörklagd arena och på den följde en timma av nytt mörker. Viasats TV-sändning av galan (på Viaplay) slog nytt rekord i sämsta TV-produktion .. tre timmar av en mörklagd TV-ruta med absolut ingenting med korta avbrott av två matcher på 4 respektive 3 minuter vardera.