CHAMP BERGHULT HEMMA IGEN ..

nov 30, 2019
boXning


WBC Interim World Champion & IBO World Champion Patricia Berghult har återvänt hem efter det så lysande lyckosamma VM-äventyret på Malta och vilar nu ut i hemmet i Malmö. Hon skickar en hälsning till Boxnings-Sverige med en bild på sig med bältena och säger att nu väntar en god veckas vila och ’semester’ – och sen är det tillbaka i gymet igen!

På lördagsnatten kollar hon in Cecilia Braekhus i försvar av sina VM-bälten i weltervikt mot Victoria Busnos via TV från Monte Carlo. Braekhus är ett framtida mål, även om det innebär att gå ner i vikt till 66,7 kg, men det har Patricia inte minsta problem med. Och nu är Berghult en definitiv potentiell motståndare för den segerrika norskan.

”Vi har inte kommit så långt att vi planerat nästa steg i karriären ännu”, säger Patricia, ”men jag ska göra det som passar mig bäst och ger utdelning. Så först lite vila, och sen får vi börja se över mina möjligheter.”

Den 10/1 2020 möter Claressa ”T-Rex” Shields kroatiskan Ivana Habazin i den från tidigare ”aborterade” VM-matchen – den ställdes in efter Habazins coach attackerats av folk ur Shields entourage vid invägningen – om den fullvärdiga WBC-VM-titeln i superwelter/lätt mellanvikt, vilket äger rum i Atlantic City, USA. Berghult är som Interim-champ given utmanare till segraren i denna januari-kamp. Men ur Malmö-fighterns synpunkt sett skall det ju också vara rätt pengar för en sådan fight. OCH det finns ju nu en potentiell stor fight att skapa på hemmaplan mot Mikaela Laurén – en kamp det snabbt skulle gå hetta och dramatik i – men där TV-pengar måste in i bilden för att skapa rätt format på gagerna. Vilket dock torde vara möjligt nu. Förutsatt givetvis att Laurén kommer segrande ur sin december-match mot Paty Ramirez i Göteborg.

Efter en bitvis knagglig och mödosam, men hela vägen segerrik, marsch, sitter dock nu Patricia Berghult på två bälten, och har äntligen en god position ifrån vilken både pengar och ära finns inom räckhåll. Den svåra konsten blir att välja rätt och få till detaljerna på bästa sätt.