CHERVIAK: JAG KOMMER FÖR ATT VINNA OCH TA BÄLTET!

aug 31, 2015
admin

cherviak vs dirks Erik Skoglund försvarar sin IBF/IC-titel i lätt tungvikt mot Oleksandr Cherviak från Ukraina den 19/9 i Rosvalla stora ishall i Nyköping. Nu talar han för första gången sedan matchen kontrakterades med nordiska media, intervjuad av Nordic Events Edward Roff.

 

Han säger bl a: ”Detta är en stor chans för mig att få vara med i ett historiskt skandinaviskt event och känna på vikinga-atmosfären. Jag kämpar för min familj. Jag har fyra söner och en dotter och jag vill motivera dem att göra nåt bra av sina liv.”

 

”Jag respekterar alla mina motståndare för jag vet vad som krävs att vara en professionell boxare. Erik är fortfarande ung men ändå erfaren för sin ålder, och han är fysiskt stark och en skicklig boxare. Precis som jag boxar han med mod och stark vilja. Han är hungrig på seger .. men min boxningsstil är o-ortodox, besvärlig att möta och aggressiv. Jag lägger min strategi efter varje ny motståndare och jag kan ändra min stil. Jag kan vara boxare eller slugger, jag kan boxa på kontra eller på attack – vad som fordras. Jag försöker alltid bryta min motståndares tempo och rytm, ta dem ut ur sin säkerhets-zon, göra dem frustrerade och besegra dem.”

 

Jag kommer till Sverige för att vinna. Jag ska förstöra Eriks fest och ta ifrån honom IBF:s Interkontinentala titel och ta med bältet hem till Ukraina. Erik och hans team ser nog mig som ännu en ’stepping stone’ på vägen i karriären, men de har fel. Det här kommer att bli den tuffaste fighten i Eriks liv!”

 

”Jag tränar nu i min hemstad Kirovograd under min coach Valeriy Chudin. Han är inte bara min tränare utan också min vän. Vi förstår varann utmärkt, och vi är ’the real deal’. Jag har stora ambitioner i karriären, och när jag slagit Erik så ställer jag höga mål. Överst på listan finns Sergey Kovalev, som har tre VM-titlar och definitivt är viktklassens bästa man. Jag vill mäta mig med honom. Därnäst står WBC-mästaren Adonis Stevenson, också en farlig puncher, och efter honom Jurgen Braemer, därför att han har WBA:s reguljära titel och en spektakulär öppen stil som boxare, mycket otysk.”

 

Skoglund är regerande IBF/IC-mästare och har en record på 22-0/11 KO in till fight; han är 24 år. Cherviak, som tidigare boxat om WBA/Cont- och WBO/Int-titlarna (2013 & ’14/förluster) och som förstörde ytterst lovande Dustin Dirks karriär via en seger på TKO 10 år 2013, har en record på 15-4-1/5 KO och är 34 år gammal.

 

BILDEN: Cherviak på väg att stoppa Dustin Dirks. Foto: Wende