Chisora vs Fury toppar stor boxningshelg

nov 28, 2014
admin

 

Nyhetsbild_172_Fury_o_Chisora_face_to_faceDet är en riktigt stor boxningshelg på ingång. I USA försvarar nya stor-stjärnan i lättvikt, WBO-kungen Terence ”Bud” Crawford (24-0/17 KO) sin VM-titel mot topprankade utmanaren Raymundo Beltran (29-6-1/17 KO) i sin egen ”lejonkula” i Omaha, Nebraska på lördag natt – en mycket intressant fight. Redan på fredagskvällen möts ex-mästarna Ruslan Provodnikov (23-3/16 KO) och Jose Luis Castillo (66-12-1/57 KO) i lätt weltervikt i Moskva i en annan het fight.

Men allra största intresset denna helg tilldrar sig jättemötet i London där Europamästaren Dereck Chisora (20-4/13 KO) försvarar sin tungviktstitel mot väldige Tyson Fury (22-0/16 KO) i en hett efterlängtad och omsusad revanschmatch – Fury vann förra gången, om än efter tuff batalj – och kampen gäller dessutom Brittiska tungviktstiteln och kanske framförallt är detta ett VM-kval om köbricka till Wladimir Klitschkos VM-titlar. Kampen går på lördagskvällen i ExCel Arena i London.

Ofta eldfängde och ibland småtokige Fury har legat relativt lågt i förhandssnacket denna gång – alla minns väl hur skogstokig han blev när matchen blev uppskjuten i somras, då Chisora skadade sig. I sista förhandsträffen kom bjässen med nyanlagt skägg, vilket det blev lite snack om.

– Vad min mentala status beträffar, sa Fury, så är jag som betong. Inget rubbar mig. Allt som hänt tidigare är bortblåst. Jag har slutat snacka. Nu är det fight. Han har två armar och handskar på händerna. Det är 50/50.

– Jag och den store mannen är ’ready to roll’, replikerade Chisora, när vi snört på oss handskarna så är det fight time. Hans skägg? … det hade jag faktiskt inte lagt märke till!

 

 

Forts