CHOCOLALITO SLOG CUADRAS; HELENIUS & GKK TOG SNABBA SEGRAR

sep 12, 2016
boXning

chocolatito-vs-cuadras 

Världens bästa boxare kilo-för-kilo Roman ”Chocolalito” Gonzalez (46-0/38 KO) erövrade på lördagsnatten (svensk tid/söndag morgon) sin fjärde VM-titel, då han gick upp i lätt bantamvikt och i klassiska ”The Fabulous” Forum i Inglewood/L A, Kalifornien knappt men klart poängslog Carlos Cuadras (35-1-1/27 KO) i en tuff fight, där länge Chocolalito var den aggressivare men Cuadras kom tillbaka starkt och i de avslutande ronderna blev det ”fullt krig”. Domarna gav det enhälligt till Gonzalez (115-113, 116-112, 117-111), varmed den regerande WBC-kungen i flugvikt adderade WBC-VM i lätt bantam. Tidigare har han hållit WBA-VM i stråvikt 2008-10, WBA-VM i lätt flugvikt 2011-13, WBC-VM i flugvikt 2014- .

”Detta var min hårdaste fight nånsin”, sa han efteråt, ”jag kan gott tänka mig möta Naoya Inoue framöver. Det här var en seger för min familj, för Nicaragua och för Gud!”

helenius-och-gkk

Det var boxningar av högsta intresse på många håll denna lördag, och förutom Stockholm, London, Los Angeles så tar vi med en tävling på helt annat håll, i Baltiska Hallen i Mariehamn på Åland – där Robert Helenius, ”The Nordic Nightmare” (23-1/14 KO) kom tillbaka efter nederlaget senast, tog sig an den en gång i tiden högst duglige men numera reducerad till test-motståndare Konstantin Airich (23-18-2/18 KO) .. och det blev inget större test ens. Helenius blåste bort honom med ett kroppsslag på 49 sekunder av första ronden. På förmatchprogrammet avancerade vår svensk-licensierade Gunnar Kolbeinn ”Kolli/GKK” Kristinsson till 7-0/3 KO, då han – också – med ett kroppsslag sänkte och därefter stoppade David Gegeschidze från Georgien (19-16-1/5 KO) på TKO 4. Nu börjar den store islänningen på allvar att blanda sig i de stora pojkarnas frammarsch. Det vore på tiden att han åter kunde matchas i Sverige.