Cisneros är framme i Stockholm; Cotto & Geale möts i NY

jun 04, 2015
admin

 

cisneros

Cisneros

 

Igår kväll anlände Victoria Cisneros till Stockholm med sitt team, tränaren Eddie Montalvo och manager Bob Padilla, och bor nu på Hotel Clarion Skanstull. Hon skall under dagen komplettera läkarpapper, allt inom den rigorösa medicinska kontroll som föregår en VM-fight.

Mikaela Laurén laddar enskilt för sin hittills tuffaste uppgift i en boxningsring, nu helt koncentrerad på fighten, så själva promotorstöket får handhas av medhjälpare som Johan Wahlström mfl.

Det är också på Clarion som invägningen äger rum kl 17 på fredag.

Matchstart i Eriksdalshallen är kl 19 lördag och huvudmatchen om WBC Super Welter World Title startar vid pass kl 21.

 

*

 

cotto and geale

Miguel Cotto och Daniel Geale

Samtidigt på andra sidan Atlanten så har nu de två kontrahenterna i lördagens maffiga VM-fight i mellanvikt, Miguel Cotto och Daniel Geale träffats för ett photo-shoot och pressmöte. Det är också ”over there” WBC-titeln som står på spel, men Cotto är också den linjära mästaren – den ”riktiga” kungen i klassen, om ni så vill; i rätt nedstigande led från Ketchel-Greb-Walker-Zale-Graziano-La Motta-Robinson-Benvenuti-Monzon-Hagler-Hopkins-Taylor-Pavlik-Martinez .. till Cotto – och det ger extra glans åt mötet med ex-IBF-kungen Geale. Försöket att få samlat de olika bältena har numer en extra dimension i att Gennady ”GGG” Golovkin samlat på sig WBA & WBC/Interim, varför ett möte segraren vs GGG blir en ofrånkomlighet. Golovkin anländer också morgondagen till New York för att sitta ringside under kampen, som alltså går på lördag i Barlays Center.