CLEVERLY NY CHAMP! PARKER IMPONERADE!

okt 02, 2016
boXning

image

I fem år fick boxningsvärlden vänta på mötet mellan Jürgen Braemer och Nathan Cleverly – de skulle ha mötts om WBO-VM-titeln i lätt tungvikt 2011, men Braemer backade till sist ur den kampen. Titeln gick till Cleverly, som sedan i sitt sjätte försvar slogs ut av Sergei Kovalev i dennes uppmarsch som viktklassens suverän.
När de nu till sist gjorde upp, i Jahnsportforum i Neubrandenburg i Tyskland på lördagsnatten (in på söndagen de facto) så bjöd de två på en härlig fight, en action-packad non-stop tå-mot-tå och fullt ös typ av fight – så länge den varade – och utan minsta tjyvknep och fulheter, bara rakt upp och ner fight! Nathan Cleverly (30-3/16 KO) tog fighten till WBA-mästaren (regular) Jürgen Braemer (48-3/35 KO) och stod för en massiv attack i sex ronder, där Braemer svarade med rappa vänsterkrokar och emellanåt vassa kontra-attacker. ”Clev” tog de inledande ronderna men sedan delade de på kommande ronder med mästaren gott och väl med i fighten, så att det efter sex ronder var det absolut jämnt. Då valde Braemer att sitta kvar på stolen vid sjunde rondens början – han gav upp klagandes över en strejkande armbåge: ”Scheisse .. jag kan inte slå!”, sa han – och lät titeln fara all världens väg. En glädjestrålande Nathan Cleverly kröntes till ny WBA-kung och jublade över att äntligen, efter några riktigt tuffa år, vara tillbaka på tronen igen. Samtidigt är alltså en viss Mr Kovalev den verkliga VM-kungen (’super’ kallad) i WBA, medan nu den man han slog ut återigen säger sig vara samma sak. Boxningens är en underlig värld.
I Nyköping i december möts Erik Skoglund och Timy Shala om WBA Internationella titel, i vad som principiellt är ett kval till att möta Cleverly. Emellertid visar det sig nu finnas en retur-klausul med Braemer, som kan komma först på tapeten.
Främsta förmatch på galan i Neubrandenburg var WBA/IC-titelmatchen mellan Enrico Kölling (22-1/6 KO) och Ryno Liebenberg (17-4/12 KO), som också blev ett tämligen tufft krig, bokstavligt talat panna-mot-panna .. med en del skallningar, men en verklig fight in i kaklet och med ett märkligt domslut ovan på det. Två domare gav Kölling segern 117-111, 116-112, medan tredje domaren hade sydafrikanske Ryno segrare med motsatta siffror 117-111..!

image

Tidigare på lördagen, på andra sidan jordklotet, nämligen i Vodafone Events Center i Manukau på New Zealand gjorde tungviktsbestarna Joseph Parker (21-0/18 KO) och Alexander Dimitrenko (38-3/24 KO) upp i vad som blev en imponerande uppvisning av ”Kiwi-power” … då Parker formligen krossade jätten från Ukraina, skakade honom med nästan varje slag, hade honom i golvet i första med en vänster/höger-kombo och slog honom två gånger i andra och sänkte honom med ett kroppsslag i tredje. På väg i golvet klamrade sig Dimitrenko fast i Parker, som med jätten på knä drog till honom en extra gång. Ringdomare Marlon Wright förbisåg det senare och räknade ut ukrainaren, på tiden 1:38.
Med världsmästare Tyson Fury på väg att fällas för kokain-bruk, avslöjat på dopingtest – varför han sannolikt blir strippad på sina VM-bälten – uppstår nu två möjligheter för Parker, som är officiell utmanare om IBF-titeln mot Anthony Joshua, att han troligen kommer att utses boxa mot Andy Ruiz om WBO-bältet, om Fury blir avstängd, som en andra option.