CONJANU MÖTER PARKER; TYSON FURY COME BACK

apr 27, 2017
boXning

Med förvånansvärd hastighet hittades en ny utmanare till Joseph Parker, efter att Hughie Fury hoppat av WBO-VM-matchen i tungvikt i Auckland, New Zealand den 6/5 – det nya VM-hoppet blir ex-rumänen, numera Kalifornien-bosatte Razvan Conjanu (16-2/9 KO), rankad #14 av WBO men blott nr 79 på ex Box-rec´s ranking. Den 30-årige Burbank-fightern har lika många proffs-matcher som Parker (18-0/18 KO) men inte alls på WBO-kungens nivå och inte heller med ens i närheten av i resultat. Han är en f d sparring till Parker, och de två känner till varann tämligen väl.

Promotor David Higgins var nöjd med den nya utmanaren. ”Han måste vara hungrig, för det gick snabbt att kontraktera fighten!”

Conjanu själv: ”Jag måste tacka Hughie Fury för att backa ur fighten men jag tar inte matchen bara för pengar. Jag har alltid sagt att skulle jag få chansen så tar jag den!” .. och tillägger: ”Jag kommer för att bevisa att jag kan knocka Joseph Parker; deras team är ett verkligt proffsigt gäng, men jag känner till dem och deras taktik från all gemensam träning, och på den sparringen har jag bara gett 60-70% – nu ska de få se på 100%!”

Parker: ”Eftersom vi sparrat mycket är han på sätt och vis farligare än Fury; jag börjar fundera över hur han verkligen boxar ..”

 

Samtidigt har nu nyheten släppts att förre VM-kungen i tungvikt Tyson Fury (avhoppade Hughies kusin och den senaste odiskutable mästaren; avgick med nervproblem i september 2016; har inte boxats sedan segern över Wladimir Klitschko i november ’15) planerar att komma tillbaka till ringen i juli, och då inleda jakten på att samla ihop sina VM-bälten igen. Han siktar på en come back på förmatch-cardet till Billy Joe Saunders vs Avtandil Khurtsidze i London.