COOL YIGIT STAL PRESSMÖTET; INVÄGD IKVÄLL I NEWARK

apr 07, 2023
boXning

Anthony Yigit gjorde ett riktigt cool intryck på presskonferensen i Newark på torsdagskvällen, då han mer eller mindre ’stal’ showen med ett eget litet extra nummer, då han tillfrågad om hur det var att komma in till denna massiva Top Rank-show i det kylslagna New Jersey svarade: ”Det känns bara bra, det är ju kallt som fan här, precis som i Sverige, som gjort för mig!” .. varpå han vände sig till den mycket lättklädda rondflickan bakom sig och började intervjua henne – ”du måste frysa .. hur är det?” – varpå hela gänget på hans sida brast ut i garv! PÅ hemmasidan var de grymt fokuserade favoriterna mindre roade, och Yigits motståndare Keyshawn Davis replikerade iskallt: ”Vad ler du åt? Det här är inget att ta lätt på .. du kommer att få smörj, jag kommer efter dej!” ”Bra”, svarade Anthony, ”jag gillar folk som kommer till fight, jag är en fighter, det är min grej, så bjud mig på det, så ska du få se!” ”Mannen”, replikerade Davis, ”jag ska klå dig på avstånd eller i närkamp, vilket som ..!” Det blev en god stunds munhuggning mellan de två, och vår i språket klockrent verbale Anthony klarade sig elegant, liksom han senare skötte ”staredown” utan minsta bekymmer. 

Huvudpersonerna, Shakur Stevenson och Shuichiro Yishino, växlade också ord, men betydligt stelare då japanen svarade genom tolk. Stevenson var klart agiterad: ”Han går omkring och ler och snackar om att jag inte har ”power”, men du ska få se, gosse! Jag ska slå ut flinet ur nyllet på dig!” Varpå Yoshino svarade. ”Vi ses i ringen.”

På bilderna från pressmötet ses Yigit intervjua rondflickan medan tungviktaren George Arias (t v), motståndare till Jared Anderson och polacken Damian Knyba (t h) bryter ihop av skratt; samt Keyshawn Davis och Yigit vid staredown med huvudmatchens Shakur Stevenson i bakgrunden. 

På fredagseftermiddagen vägde boxarna in, i Prudential Center i Newark. Det gick smidigt och lätt, och med hjälp av Erik Skoglunds bantingskontroll klev våran Anthony Yigit på vågen – och klarade lättviktsgränsen .. utan problem! Allt klart för fight i morgon natt! På bilden ser vi Yigit och Davis efter invägning med bl a chefsekond Erik Skoglund i bakgrunden. 

Anthony Yigit 134,8 pounds – 61,1 kg 

Keyshawn Davis 134,2 pounds – 60,9 kg   

Jared Anderson – 112,2 kg

George Arias – 107,3 kg

Shichiro Yoshino – 61,2 kg

Shakur Stevenson – 61,0 kg