Cotto krossade Geale i fjärde!

jun 08, 2015
admin
cotto v geale

Cotto v Geale

 

 

På lördagsnatten (söndag morgon svensk tid) försvarade Miguel Cotto (nu 40-4/33 KO) sin WBC-VM-titel i mellanvikt mot förre mästaren Daniel Geale (nu 31-4/16 KO) i Barclays Center i New York – och han gjorde som Mikaela Lauren tidigare på lördagen i Stockholm, han dominerade totalt och körde över utmanaren från start för att till sist krossa honom i fjärde ronden.

Detta var ju Cottos första försvar av titeln han vann mot rättmätige mästaren Sergio Martinez i juni i fjol och det var aldrig någon tvekan om varthän det hela barkade. Han vann rond ett efter utmärkt boxning och med utmanaren under press, och han ökade denna under följande två ronder. I fjärde landade han en skarp vänsterkrok som tvingade ner Geale för räkning – utmanaren tog denna med ett knä i golvet, men väl på benen igen hamnade han i nytt bryderi och gick ner varvid på tiden 1.28 ringdomare Harvey Dock bröt bataljen.

Nu är det bäddat för en mäktig showdown mellan Cotto och Gennady Golovkin, förhoppningsvis senare under året. Det blir den häftigaste mellanviktsmatch som går att göra.