CRAWFORD FÖRSVARADE VM; COMMEY FÖLL MOT LOPEZ!

dec 15, 2019
boXning


Vid nattens stora VM-gala i Madison Square Garden i New York, inför 10.101 åskådare, försvarade WBO-VM-kungen i weltervikt Terence ”Bud” Crawford (36-0/27 KO) sitt bälte med en till sist övertygande TKO-seger över Egidijus Kavaliauskas (21-1-1/17 KO), men först efter att ha upplevt en lite jobbig öppning av kampen. Den tuffe balten, numera baserad i Kalifornien, kom ut smart och kontrade mästaren bra från start, hade honom ordentligt träffad i andra och momentant i golvet i 
tredje, men det dömdes bort som en ’halkning’. Från fjärde ronden steppade dock Crawford upp tempot och malde ner Kavaliauskas motstånd, golvade utmanaren med en serie slag i sjunde ronden och dito med en ny kombination i öppningen av nionde, varpå han mästerligt klippte balten med en skarp höger och gjorde slut på fighten. Ringdomare Ricky Gonzalez bröt direkt, på tiden 44 sekunder av ronden!

I den andra titelfighten avsåg IBF-världsmästaren i lättvikt Richard Commey (29-3/26 KO) att försvara sitt bälte mot obesegrade, men nye, 22-årige Brooklyn-fightern Teofimo Lopez (15-0/12 KO), men det gick inte alls ”som tänkt” för mannen från Ghana, som efter en försiktig första rond gick in i en ruggig rak höger som fällde honom ..! Commey klarade med viss nöd räkningen men i den efterföljande slagserien från Lopez kunde han inte svara på attacken varför ringdomare David Fields bröt matchen på 1:13 .. TKO 2 ..! Teofimo Lopez som frankt deklarerat att han är ute efter att ta alla lättviktstitlar kröntes därmed nu till IBF-kung.