CRAWFORD OCH DIAZ FÖRSNACK; TRE VM OK I JAPAN – CHURRITO`S VM BORTA PÅ VÅGEN

maj 19, 2017
boXning


Det drar ihop sig till helgens stora VM-fighter: Terrence ”Bud” Crawford och hans utmanare Felix Diaz höll igår sista pressmöte före kvällens (nattens/svensk tid) invägning om WBC/WBO-VM i lätt weltervikt, och båda boxarna strök under hur stort det var för dem att boxa i Madison Square Garden i New York.
Regerande mästare Crawford (30-0/21 KO; Champ sedan 2015) från Omaha, Nebraska, är stor favorit: ”Jag är inspirerad av att boxa i The Gardens huvudarena och därmed fullfölja en lång tradition av stora fighters – legender. Men det kommer att kännas som hemma för mig, och jag måste bara fortsätta vinna. Fortsätter jag segra kommer allt större fighter för mig, men det här är en stor fight, Diaz är en tuff utmanare, och det är inte vilken fight som helst som får komma till The Garden. Jag tänker bjuda på en show lördag natt. Jag kommer att göra intryck!”
Utmanaren Diaz (19-1/9 KO; OS-guld 2008) från Dominikanska Republiken är klar ’underdog’ hos bookies: ”Jag har varit i underläge i hela mitt liv, så inget nytt där. Men jag är redo för det här, och jag tror fullt och fast att det blir ett krig på lördag och New Yorks stora dominikanska folkgrupp kommer alla för att heja på mig. Jag har en klar chans att vinna detta och jag har sett flera svagheter hos honom som jag ska utnyttja. Han är en av de bästa, men jag har till och med mött welterviktare och det har inte han. Jag tror jag har ’power’ nog att skaka honom!”

 

Även de andra två amerikanska titelfighterna – Gary Russell Jr vs Oscar Escandon /WBC-VM i fjädervikt och Andre Dirrell vs Jose Uzcategui /IBF-interim (VM-kval) i supermellanvikt – som går i Oxon Hill, Maryland väger in senare detta dygn .. medan den kvartett VM-matcher som äger rum i Japan på lördagen redan hunnit vägas in. Det har gått vägen för tre av dem, men den fjärde hänger ’på repet’. Matchen om WBO-VM i lätt flugvikt mellan försvarande mästare Kosei Tanaka och Angel ”Tito” Acosta i Nagoya är klar – båda vägde in på titelgränsen 49 kg. För de tre matcherna i Tokyo har också invägningen klarats av, med skiftande resultat. Hassan N´Dan N´Jikam och Japans OS-guld-man Ryota Murata om WBA/regular-VM i mellanvikt vägde in identiskt lika .. två hg under titelvikten 72,6 kg – så där är det full och lika laddning. Detsamma gäller båda boxarna om WBC-VM i lätt flugvikt, mästare Ganigan Lopez och hans japanska utmanare Ken Shiro, som också båda vägde in lika, ett hg under gränsen på 49 kg. Men den tredje VM-fightens invägning gick snett, den om WBC:s VM i flugvikt/50,8 kg – försvarande Champ Juan ”Churrito” Hernandez förlorade titeln på vågen .. han kom in nästan ett kilo tung, prövade gå ner till matchvikt men vägde nästan ett halv kg för mycket vid andra vägningen 45 minuter senare och gav då upp att pressa sig mer, varmed titeln ’rök’ .. utmanaren Daigo Higa klarade viktgränsen precis; detta innebär nu att matchen kommer att gå ändå, och skulle Higa vinna så blir han ny mästare, vinner Hernandez så får han förvisso en seger i protokollet, men VM-titeln blir vakant.

BILDERNA: Crawford och Diaz vid pressmötet; N´dam och Murata invägda i Tokyo