CRAWFORD OCH INDONGO INVÄGDA FÖR SUPERFIGHT

aug 19, 2017
boXning


Båda boxarna klev på vågen i Lincoln, Nebraska i natt och klarade elegant viktgränsen 63,5 kg för att möjliggöra lördagsnattens mäktiga titelenande – alla fyra stora bälten står på spel: WBA, WBC, IBF, WBO – där Terence ”Hunter/Bud” Crawford vägde in precis på viktgränsen medan Julius ”Blue Machine” Indongo hade ett hg till godo.
Främsta uppbackning på programmet i Pinnacle Bank Arena är Oleksandr Gvozdyk (13-0/11 KO) mot Craig Parker (17-1/13 KO) om Nord-Amerikanska (NABF) titeln i lätt tungvikt. Båda invigda OK.
Huvudkontrahenterna var dämpat ärliga och rakt på sak i sina sista kommentarer före fight-time; Indongo: ”Jag är boxare i grunden, Troyanovski-knocken bara kom av sig själv, från ingenstans. Jag ska bara vara mig själv och låta Gud ta vara på resten. Jag är upprymd, glad över att få möjligheten boxa på ett så här stort evenemang.”
Crawford: ”Jag ska neutralisera det han är bra på. Han rör sig bra och har stort självförtroende. Det ska jag ta bort. Jag ska testa hans kropp och skära av ringen. Ni ska alla få se hur detta kommer att bli.”
BILDEN: Crawford t v med WBO- & WBC-bältena, samt The RINGS bälte, och Indongo t h med IBF- & WBA-bältena.