CRAWFORD RING CHAMPION: ”FRAMTIDEN ÄR LJUS!”

jul 31, 2023
boXning

I efterskörden från den suveräna VM-fighten i Las Vegas på lördagsnatten har nu Terence ”Bud” Crawford också krönts till The Ring World Champion – den slutgiltiga utmärkelsen på att man är verklig världsmästare, den enda rättmätiga kungen i sin viktklass – och han visade stolt upp det nya bältet vid gårdagens pressmöte.

Frågorna haglade över den lågmälde, privat nästan försynte VM-kungen – lite av en sentida ’Floyd Patterson’ i attityd – och svarade lugnt och eftertänksamt. Han uttryckte sin glädje över segern över Errol Spence och att han var nöjd med sin egen insats, men prisade likväl snyggt den slagne motståndaren. ”Jag är 36 år gammal och jag har idrottat sedan jag var 7 år .. jag har definitivt mer att ge i ringen och vill bara ha de verkligt stora jobben nu, men samtidigt måste man se framåt, på hur länge till. Allt har sin tid. Men framtiden är ljus! Vad gäller returmatchkontraktet med Spence så är det ju en kamp på 154 pounds (69,9 kg) i superwelter – den är okej, om rätt pengar och set up kommer till. Och om han vill ha den. I övrigt får vi se.”  

Errol Spence, tillika en ’gentleman’ utanför ringen, var nedstämd på pressmötet men ingalunda förkrossad. ”Jag förlorade till en bättre man den här natten; jag har inga ursäkter. Men ja, jag vill ha den här returmatchen, men först måste vi tänka igenom det som skett. Analysera. Sen får vi planera.”   

På bilden ses Bud Crawford med The Rings bälte – det klassiska, alla riktiga världsmästare får –  bredvid sin bastante coach Bryan McIntyre.