Crawford slog ut Gamboa om WBO-titeln; Briggs vann igen

jun 30, 2014
admin

crawford vs gamboaI den med spänning emotsedda WBO-VM-matchen i lättvikt kunde Terence ”Bud” Crawford på hemmaplan i Omaha, Nebraska i USA inför nästan 11.000 partiska fans tämligen övertygande besegra sin omsusade utmanare, den kubanske avhopparen Yoriorkis ”El Ciclon” Gamboa på KO i nionde ronden.

Båda boxarna kom till start med identiska record på 23-0/16 KO, och även om Crawford var försvarande mästare var oddsen tämligen jämna för hur utgången kunde tänkas bli; Gamboa höll WBA-VM i fjäder 2009-10 och dito i lätt lättvikt 2010-11. Det var också utmanaren som startade bäst och hade en knapp ledning efter fyra ronder, men så sänkte plötsligt Crwaford ex-kubanen i femte ronden för räkning. Gamboa kom upp, tog en del stryk men klarade sig till rondpaus, men där vände trenden i matchen och mästaren var nu i kommando rond för rond och slog ner Gamboa på nytt i åttonde. Desperat lyckades Gamboa dock skaka Crawford i nionde, men mästaren kom tillbaka och fällde utmanaren ytterligare två gånger för till slut full räkning. Tid 2.53.

Detta är Terence Crawfords absoluta genombrott som stjärna i lättviktsklassen.

I viktigaste förmatchen slog förre ryske amatörvärldsmästaren och obesegrad som proffs Matt Korobov (24-0/14 KO) ut likaså dittills obesegrade Jose Uzcategui (nu 22-1/18 KO) i mellanvikt.

 

SAMTIDIGT i Oklahoma City tvingades förre tungviktskungen Shannon ”The Cannon” Briggs gå tiden ut, 12 ronder, mot Raphael Zumbano Love om NABA-titeln (Nord-Amerika) men vann med samstämmiga domarröster. Det var en ganska ensidig seger och Briggs hade Love i golvet i första och tolfte ronderna. Därmed kommer 42-årige Briggs sannolikt att världsrankas för WBA.