CRAWFORD SLOG UT INDONGO – ÄGER NU ALLA BÄLTEN..!

aug 20, 2017
boXning


I en fantastisk show av slagkraft och skicklighet slog på lördagsnatten (söndag morgon svensk tid) Terence ”Bud” Crawford (32-0/23 KO) ut sin rivaliserande mästarkollega i lätt weltervikt Julius Indongo (22-1/12 KO) i tredje ronden inför ett fullsatt (12.000+ åskådare) Pinnacle Arena i Lincoln, Nebraska, USA – och blev därmed den första VM-kungen i boxning på över 11 år att samla ihop alla de fyra stora bältena. Det vill säga på manliga sidan – Cecilia Braekhus håller alla bälten på den kvinnliga sedan åratal tillbaka.
Stämningen i Pinnacle Arena var ’elektrisk’ när VM-fighten introducerades och kämparna släpptes loss. Den utomordentligt skicklige amerikanen kom ut direkt i south paw ställning – han är egentligen en ortodox fighter – och mötte således sin skevhänte motståndare på till synes dennes premisser, men det var snart uppenbart att detta taktiska drag förbryllade Indongo och namibiern fick snabbt erfara att ”Bud” boxade lika bra på detta vis. Efter en rivig, ganska snabb men utan större slagbyten första rond, ökade båda pressen än mer i andra och det var Crawford som boxades med störst pondus – och plötsligt i slutet av ronden tajmade han en undanglidning och prickade Julius med en vänster mot tinningen som skickade afrikanen i golvet! Indongo kom snabbt upp och ringdomare Jack Reiss gav honom räkning till ”8” och lät det gå. I tredje ronden växlade båda slag i högt tempo och efter knappt halva ronden prickade Crawford påpassligt in en vänster-höger hårt i Julius mellangärde och fällde mästarkollegan rak lång på rygg, där denne stönande av smärta men i övrigt helt oskadd räknades ut, ”ten and out”! Tiden stoppades på 1:38.


Det var en otroligt imponerande seger och nu adderade således Crawford IBF- & WBA-bältena till sina redan tidigare i ägo WBC- & WBO-bälten, plus att han redan hade The Rings bälte som rättmätig mästare i viktklassen. Efteråt i ringen lät han under allt öronbedövande jubel pryda sina barn med var sitt bälte.
Crawford: ”Bältena är betydelsefulla. Nu är jag den ende som kan kalla sig världsmästare i lätt weltervikt och det betyder en hel del för mig! Vi tränade på kroppsslag genom hela campen – det har varit ett tufft läger och allt vi nötte på där kom fram inatt. Jag ser Andre Ward på ringside, han är en av mina favoriter, men nu har jag toppat honom ..!”
Indongo: ”Detta tillhör sporten. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Knockouten kom mycket överraskande. Men jag förlorade inte till vem som helst, utan till en av de allra bästa. Jag kommer tillbaka.”

Övriga VM-fighter – tre kvinnliga sådana – denna helg slutade med favoritseger: Debora Anahi Dionicius (25-0/5 KO) försvarade sin IBF-VM-titel i lätt bantam/super fly på poäng 10 över Diana Laura Fernandez (16-1/3 KO) i Buenos Aires, Argentina på lördagen och samtidigt försvarade Linda Laura Lecca (13-2-2/3 KO) sin WBA-VM-titel i samma vikt på poäng 10 över Karina Fernandez (10-3-1/3 KO) i Trujillo, Peru. Redan på fredagen försvarade Victoria Noelia Bustos (18-4) sin IBF-VM-titel i lättvikt på poäng 10 över Maria Soledad Capriolo (7-7-4) i Santa Fe, Argentina. Noteras bör också att på förmatchcardet i Lincoln, Nebraska (ovan) stoppade Olaksandr Gvozdyk (14-0/12 KO) Craig Baker (17-2/13 KO) på TKO 6 .. och att USA:s silvermedaljör i OS i Rio Shakur Stevenson (3-0/1 KO) enkelt tog sin tredje proffsseger på poäng 6 över David Paz (4-4-1).