CRAZY WEEK ÄR HÄR: MAYWEATHER VS PAUL … & NY BADOU-MOTSTÅNDARE ..

jun 01, 2021
boXning


Denna Fight week borde snarare benämnas ’Crazy week’ med tanke på att den är upptakten till kommande söndags stora media-jippo, då i Hard Rock Stadium i Miami vår tids ’superstar’ – den ex-boxare som inte kan leva utan rampljuset och därför hittar på tokiga jippo-matcher .. eller är det bra mycket smartare än så .. tjänar storkovan på ”ingenting” – Floyd  ”MONEY” Mayweather (50-0 som proffs/nu exhibition-fighter) som nu vid 44 års ålder kommer tillbaka till ringen – igen – för ännu ett pay-per-view-jippo extraordinärt då han tar sig an sociala media superstjärnan – You-tuber, podcaster, influenser, filmstjärna och .. kanske .. proffsboxare – Logan Paul, ett 26-årigt ’fenomen’ med en proffsboxnings-record på 0-1. Poängen i ”matchen” ligger i att båda har groteska egon, massiva mängder följare på internet och har lovat ”ta kål på” varann i ringen, där nu fastlagts att Paul – 188 cm lång cruiserviktare – inte får väga mer än 86 kg och Floyd får väga upp till 72 kg. Det är en ”uppvisning”, men det blir på allvar .. och ärligt talat vad fanders som helst kan antagligen hända ..! OCH det håller på att piska upp ett mäktigt intresse, hur tokigt det än är!

Det går ju nu inte att arrangera ett sånt här jippo i en arena som Hard Rock Stadium utan att också ha riktig boxning – och den skulle i första hand vår Badou Jack och WBA/Regular-VM-kungen i lätt tungvikt Jean Pascal ha stått för .. men Pascal fångades som bekant i dopingtest förra veckan .. och en ny motståndare måste hittas i all hast till svensken. Idag lanseras Dervin Colina (15-0/13 KO) som den som får uppgiften på söndag. Det är det häftigaste uppdrag denne 33-årige Florida-fighter – från Coral Gables – nånsin haft ..! Han kallas i ringen ”El Diamante” och han må vara en förhållandevis oslipad sådan; han har ju en record som obesegrad med sig, och han har slagit några hyggliga fighters på vägen, som John Cortez, Argenis Espana (TKO 1, om Fedebol-titeln i super mellan) och Orlando de Jesus Estrada (KO 1, om Fedelatin-titeln) så han är ingalunda ofarlig, men han har aldrig känt på riktig världsklass förut .. Kampen mot Badou Jack sätts nu till 10 ronder, i lätt tungvikt.

Den andra 10-rondaren, som bär det riktiga boxningsansvaret på programmet, går i mellanvikt mellan ex-VM-kungen Jarrett Hurd (24-1/16 KO) och Luis Arias (18-2-1/9 KO). Det är Hurds andra comeback-fight efter förlusten av WBA/IBF-VM i super welter/lätt mellanvikt till Julian Williams i maj 2019. Det blev bara en fight för honom under coronan 2020. Arias är f d USBA-mästare och detta blir hans första fight sedan enda corona-inhoppet i augusti 2019.

DESSUTOM kommer denna Fight week tungviktsbesten Daniel Dubois (15-1/14 KO) tillbaka till ringen, då han i Telford IC, England på lördag tar sig an rumänen Bogdan Dinu (20-2/16 KO) i sin första match sedan det högt profilerade nederlaget mot Joe Joyce i november 2020. ”Det är mitt första absoluta mål – att ta revansch på Joyce! Det är en returkamp jag vill ha. Men först detta jobb, och det skall göras rätt. Jag underskattar inte Dinu det minsta, som enbart förlorat mot riktigt stora tungviktare (Kubrat Pulev, Jarrell Miller), så jag måste vara skärpt och leverera.”