DAG 3, OS-KVAL, PARIS: AGNES MED OS-BILJETT, STEFFI OCH ADAM FÖLL I KVARTEN – MEN CHANSEN FINNS ÄN ..

jun 06, 2021
boXning

Tredje dagen av det stora europeiska OS-kvalet i boxning, utkämpat i dubbla ringar i La Grande Dome i Paris, Frankrike såg återstående två svenskar boxa i kvartsfinaler på dagspasset .. men det ville sig inte. Samtidigt som Agnes Alexiusson avbildades, tillsammans med coach Ulf Persson, med sin redan erövrade OS-biljett av arrangörerna (se bild ovan) – där dock sista ordet i hennes medverkan i Tokyo hålls av SOK – så äntrade 57 kg kollegan Stephanie Thour ringen mot Irlands Michaela Walsh,

viktklassens andra-seedade dam, och även om Steffi gjorde en riktigt hygglig insats och gav irländskan en bra fight om segern, så var hon snäppet efter, blev prickad av den fräckt boxande Walsh och emellanåt pressad. Segern gick poängmässigt tämligen säkert till irländskan med 5-0 i domarröster. Här talades först om återkvals-chans för förlorarna i kvarten, men nu tycks inte så bli fallet.

Adam Chartoi kom upp i herrarnas 75 kg mot Ukrainas förre VM-kung, topp-seedade Oleksandr Khyzniak och hamnade omedelbart under hård press, snodde sig ganska skickligt undan på snabba fötter men kunde inte svara upp ordentligt på ukrainarens attacker, utan tvangs rädda sig med låsningar, och en tämligen hård domare varnade honom i andra för detta .. och på nytt i tredje, och diskvalificerade därpå omgående svensken. Förlust på DSQ 3. Men – här finns chans i återkval, så OS-platsen är inte borta. Chartoi ställs på måndagen mot Georgiens dito i kvarten besegrade Giorgi Kharakadze .. om sista Europabiljetten i 75 kg.

OCH detsamma gäller vår man i 81 kg, Liridon Nuha, som också har chansen kvar i ett återkval på måndag, då i ringen mot Irlands Emmet Brennan.