DAGS FÖR GOLOVKIN VS BROOK I LONDON PÅ LÖRDAG

sep 06, 2016
boXning

Brook-vs-Golovkin

Det är också Fight Week i London och det gäller en av årets verkligt stora fighter, en jättematch om VM-titeln i mellanvikt (WBC/IBF/IBO på spel) mellan Gennady ”GGG” Golovkin (35-0/32 KO) och Englands hopp i denna för honom nya viktklass, VM-kungen (IBF) i weltervikt, Kell Brook (36-0/25 KO) – två KO-kungar och dessutom två obesegrade män i ringen, där det stora temat före fight har varit hur Brook skall klara sin nya vikt; han har emellertid vid kontrollvägning 7 dagar före fight kommit in tyngre på vågen än ”GGG”..!

I media har båda legat relativt lågt i förhandssnacket, men båda klart deklarerat att just han har vad som behövs för att vinna, och Brook ”The Special One” strukit under sin snabbhet och sin punch, medan orubblige ”GGG” komplimenterat utmanaren för sitt mod men menat på att hans ’power’ och  målmedvetenhet blir avgörande.

På tisdagen hålls öppen träning i West Plazza i Covent Garden, på onsdag och torsdag blir det presskonferens, på fredag hålls invägningen i Indigo i O2 Arena inför en max-publik på 2800, på lördag natt möts de i massiva Millenium Dome/O2 Arena. Golovkin är stor favorit hos bookies. GGG:s WBA-titel är inte i spel – organisationen vägrade sanktionera matchen pga Brook kommit upp från weltervikt.