DAGS FÖR JARRELL MILLERS STORA TEST

aug 19, 2016
boXning

imageVärlden stannar ju inte riktigt på grund av OS i Rio, och även om proffsvärlden legat lågt i en vecka så är man nu på gång med stora tävlingar igen. Redan idag, fredag, är det dags i Rhinos Stadium i Rochester, New York för en tungviktsmatch av stort intresse, då nya jänke-stjärnan, obesegrade Jarrell ”Big Baby” Miller (17-0-1/15 KO) får sitt största test så här långt i form av tuffe ’veteranen’ Fred Kassi (18-5-1/10 KO) om WBO/NABO-titeln i tungvikt. Miller, som ju har en bakgrund i kickboxning och MMA, är obesegrad som proffsboxare och har några hyggligt starka segrar (över Akhror Muralimov, Donovan Dennis, Nick Guivas) men har fått bästa utbildningen som fast sparring hos Wladimir Klitschko, vägde in till nattens fight igår kväll på den nätta vikten av 135 kg. Kassi vägde in på 108 kg. Jarrell: ”Låt inte lura er av min vikt. Jag är i kanonform. Jag är en stor man, helt enkelt, jag kan röra mig, jag kan slå, jag är inte er vanliga sorts tungviktare. Men jag försöker inte ändra på några formler för hur tungviktare skapas. Jag är bara mig själv.